Vanaf 1 januari 2023 is het recreatief gebruik van lachgas verboden

Vanaf 1 januari 2023 is het recreatief gebruik van lachgas verboden

Tot 1 januari kun je nog lachen met behulp van lachgas, maar vanaf 1 januari 2023 is het overal in Nederland verboden om lachgas recreatief te gebruiken. Ook mag je dan het middel niet meer als drugs hebben of verkopen. Het professioneel gebruik van lachgas blijft voor medische en technische doeleinden wel toegestaan. Lachgas mag ook nog steeds worden toegevoegd worden aan voedingsmiddelen, zoals bij slagroomspuiten. Grootverbruikers slaan dus enorm veel slagroomspuiten in, want deze zullen na 1 januari waarschijnlijk bijna niet meer te koop zijn.

Dit nieuws melden staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) en minister Dilan Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) maandag.

Volgens Van Ooijen leidt lachgasgebruik tot "enorme gezondheidsrisico's". Yesilgöz-Zegerius zegt dat het verbod de politie "enorm in de handhaving" gaat helpen. "Met het verbod kan de politie straks direct in actie komen als iemand niet-beroepsmatig lachgas in zijn bezit heeft en ballonnen met gasflessen in de auto heeft liggen. Zo kunnen we hopelijk ongelukken voorkomen."

Vanaf 1 januari 2023 staat lachgas op lijst II van de Opiumwet. Dat is een lijst waar verboden softdrugs op staan. Moet je dus ook wat anders verzinnen als je avondje van de Valk met een chick wil en ze eist een Merrie en een tank. (Thumbnail via)

Lachgasgebruikster in Utrecht haalt hele bizarre capriolen uit tijdens politieachtervolging

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties