Politie Rotterdam vindt 57 flessen lachgas in bestelbusje

Politie Rotterdam vindt 57 flessen lachgas in bestelbusje

De politie van Rotterdam heeft vannacht rond 00.00 uur een bestelbusje staande gehouden op de Meent. Na een controle van het kenteken bleek het voertuig al meerdere keren met lachgas betrokken te zijn geweest.

71,5 kilo lachgas gevonden

Vanuit daar is de politie een controle gestart op punten vastgelegd in de zogenaamde ADR-wetgeving. Wetten die ervoor moeten zorgen dat gevaarlijke stoffen vervoerd moeten worden volgens bepaalde regels en eisen. Tijdens de controle werden er 57 flesssen lachgas aangetroffen, wat resulteerde in 71,5 kilo lachgas.

De 30 jarige bestuurder uit Rotterdam heeft een proces-verbaal gekregen voor geen ADR-opleiding, geen vervoersdocument, 34 keer geen/beschadigd gevarenetiket en onjuist gezekerde lading.

Omdat de bestuurder niet opgeleid was en er een aantal ADR-controlepunten niet in orde waren, moest hij een gespecialiseerd bedrijf bellen om de flessen voor hem mee te nemen.

En omdat het zo'n grote hoeveelheid is zal een officier van justitie zich buigen over de zaak. Maar daarvoor verwijzen we je graag naar de tweede zin van dit artikel, het voertuig is al meerdere keren met lachgas betrokken geweest. Dus wordt er gewoon een andere chauffeur ingezet, misschien huren ze wel iemand in met de juiste papieren, en ze kunnen gewoon lachgas aan de man blijven brengen.

Politie Rotterdam vindt 57 flessen lachgas in bestelbusje
Foto: Politie Rotterdam Centrum
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties