Romy Monteiro uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland 2023

Romy Monteiro uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland 2023

De naam Romy Truggelaar zegt je misschien niet zo veel, maar als we het hebben over de Nederlandse zangeres, musicalactrice en presentatrice Romy Monteiro, dan is de kans groot dat je een soort van jeuk in de buurt van je edele delen krijgt. En je smaak is dan zeker goed te noemen, want Romy is vanavond bij de FHM500 Awards uitgeroepen tot Mooiste Vrouw van Nederland.

De 30-jarige Romy Monteiro is een succesvolle zangeres. Ze werd bekend door haar deelname aan het tv-programma The Voice of Holland, waarna ze doorbrak in musical The Bodyguard. Romy Monteiro volgt actrice Abbey Hoes op als Mooiste Vrouw van Nederland, die vorig jaar met de award aan de haal ging. Als winnares van de FHM500 heeft Romy een prachtige fotoshoot gedaan voor FHM en daarvan kun je de behind the scenes video bekijken om te zien of je het eens bent met deze keuze.

Alvast een foto uit de shoot

 Foto FHM500/Jasper Suyk
 Foto FHM500/Jasper Suyk

De Top-10 van de FHM500 2023

1: Romy Monteiro

2: Jutta Leerdam

3: Imaan Hammam

4: Abbey Hoes

5: Georgina Verbaan

6: Kim Feenstra

7: Jill Kortleve

8: Gia Bab

9: Robin Hölzken

10: Linda Hakeboom

All Time Favorite

Tijdens de launch party zijn er in totaal acht verschillende prijzen uitgereikt. Een van deze prijzen is de All Time Favorite Award, die beschouwd kan worden als een eerbetoon aan het oeuvre van FHM. Eerdere winnaars van deze prijs zijn onder andere Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Victoria Koblenko en Kim Feenstra. Dit jaar ging de All Time Favorite Award naar Georgina Verbaan. Georgina prijkte op de cover van het allereerste nummer van het mannenblad in oktober 2000. Bovendien werd zij in 2001 gekroond tot winnares van de FHM 100 Sexiest-verkiezing, de voorloper van de FHM500.

Even op het plaatje klikken voor de fotoshoot.  Foto FHM500/Anne Timmer
Even op het plaatje klikken voor de fotoshoot. Foto FHM500/Anne Timmer

Mooiste Sportvrouw

Een andere prestigieuze award is de titel voor Mooiste Sportvrouw van Nederland. De afgelopen jaren werd deze award gewonnen door onder andere Jutta Leerdam, Lieke Martens en vorig jaar Irene Schouten. Dit jaar gaat de prijs naar Fleur Jong, de snelste vrouw ter wereld op blades en paralympisch kampioen op het onderdeel verspringen. Fleur over haar titel: “Ik was sowieso heel erg verrast. Het voelt een beetje als het krijgen van een heel mooi cadeautje. Het is een mooie toevoeging aan alles wat ik op sportief vlak probeer te bereiken, maar ook maatschappelijk. Dat ik zo’n titel win zegt iets over waar we in 2023 staan. Het zegt vooral dat alle grote vrouwelijke kampioenen geëerd worden, ongeacht handicap, geaardheid of kleur. Als je een groot kampioen bent, word je naar eer en geweten gekozen.”

Foto FHM500/Annick Meijer
Foto FHM500/Annick Meijer

Social Media Queen

Een andere prijs die elk jaar wordt uitgereikt is die van Social Media Queen. Deze award is in het verleden gewonnen door onder andere Monica Geuze, Nina Warink en Marijn Kuipers. Dit jaar won documentairemaker Linda Hakeboom deze award. Linda werd in 2020 gediagnosticeerd met borstkanker, waarna ze haar ziektetraject op indrukwekkende wijze in beeld bracht. “Ik vind het een heel bijzondere titel. Ik ben niet een typisch FHM-meisje. Ik vind het supercool dat jullie een vrouwelijke jury hebben geïntroduceerd en met vrouwelijke teams werken in de fotoshoots. Vrouwen die andere vrouwen supporten vind ik bijzonder en best wel nodig. Blijkbaar heb ik iets goed gedaan, dat vind ik heel emotionerend. Zeker met betrekking tot dit onderwerp.”

Foto FHM500/Valentina Vos
Foto FHM500/Valentina Vos
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties