Vanaf 10 november op VKMag: 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later'

Vanaf 10 november op VKMag: 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later'

Documentairemaker Meije Dijkstra is 18 jaar na het omstreden programma Probleemwijken teruggegaan naar Woensel. Vanaf 10 november te zien op VKMag.

In 2005 bracht SBS ons de omstreden documentaire Probleemwijken en tot op de dag van vandaag is deze docu nog steeds enorm populair. Zo komen er dagelijks veel fragmenten uit deze realityserie voorbij, zoals bijvoorbeeld "Het is de schuld van de Rabobank". Een van de meest besproken afleveringen is over de Eindhovense wijk Woensel en vanaf 10 november kun je bij ons kijken naar 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later'. Daarmee vieren we ook gelijk het 20 jarig bestaan van VKMag.

In 2021 heeft Meije Dijkstra een documentaire gemaakt over Assen Oost, ook een wijk die te zien was in de orginele serie Probleemwijken. We zijn in contact gekomen met Meije en eigenlijk was vrij snel duidelijk dat we ook zo'n aflevering willen zien over Woensel West. Deze wijk staat ook bij de kijkers in het geheugen gegrift, zeker ook door de cultheld Kees Kachel.

Meije wist Kees Kachel op te sporen, maar dat ging in het begin niet echt van een leijen dakje. Meije werd namelijk de wijk uitgejaagd door Carolina, de nieuwe vrouw van Kees. Overigens niet zonder reden, want Kees wordt nog regelmatig uitgescholden en heeft daar geen zin meer in. Kees gaat vanaf nu dan ook door het leven als 'Kees Kachel'.

Afgelopen vrijdag was de voorpremiere van de Meije Dijkstra documentaire in VUE bioscoop in Eindhoven. Het aanwezige publiek kon zien dat Kees Kachel de held van de avond was, maar ook kennismaken met nieuwe cultheld Appie. Op 10 november dus de eerste aflevering, maar nu kun je al een beetje genieten van de beelden van de voorpremiere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties