De 'Probleemwijken Eindhoven, Woensel-West' aflevering uit 2005

De 'Probleemwijken Eindhoven, Woensel-West' aflevering uit 2005

Probleemwijken was een omstreden Nederlands televisieprogramma van SBS6. In dit programma werden gebeurtenissen in een probleemwijk vastgelegd. In de gefilmde probleemwijken kwam vaak de politie langs, er was sprake van openbare dronkenschap en de mensen zijn veelvuldig in aanraking geweest met justitie.

Het programma was erg omstreden omdat na de uitzending van de Graafsewijk in 's-Hertogenbosch nog dezelfde nacht als gevolg van de uitzending rellen uitbraken. Men gooide onder andere met spullen naar de politie, stak auto's in brand en ruiten van woningen en scholen werden ingegooid. De rellen hebben 4 dagen aangehouden, waarna met hulp van de ME de rust langzaamaan terugkeerde.

De aflevering van Woensel-West is ook een aflevering die veel mensen bij is gebleven, waarschijnlijk door de markante figuren die in deze uitzending zijn te zien. Er komt een documentaire ''Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later'' en deze zal vanaf 10 november op VKMag te zien zijn. Maak je borst maar nat voor een aantal nieuwe paradijsvogels uit Woensel. Met deze video kun je nog even je geheugen opfrissen.

Teaser Probleemwijken Woensel 18 jaar later

Meije Dijkstra, de documentairemaker die een aflevering Assen-Oost 16 jaar later heeft gemaakt, en daarmee flink viraal is gegaan, heeft zich vastgebeten in de wijk Woensel-West. De afleveringen zullen ergens in september te zien zijn bij ons en in deze afleveringen een aantal oude bekende, maar ook nieuwe markante figuren uit de beruchte Eindhovense wijk Woensel.

Documentaire 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later' begint op 10 november

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties