Documentaire 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later' begint op 10 november

Documentaire 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later' begint op 10 november

De omstreden SBS6 documentaire-serie Probleemwijken stamt uit 2005, maar is nog steeds enorm populair. Dagelijks worden er nog veel fragmenten en memes die afkomstig zijn uit de docu gedeeld. Denk maar aan de bekende uitspraak van mensen die over hoge schulden klagen: "Het is de schuld van de Rabobank".

De populariteit bleek ook in 2021 toen Meije Dijkstra een documentaire had gemaakt over hoe het 16 jaar later was in de wijk Assen Oost, ook een van de wijken die er te zien was in de originele serie Probleemwijken. We zijn met Meije in contact gekomen en zijn gaan kijken of we een aflevering over Woensel-West konden maken. Deze wijk staat ook bij de kijkers in het geheugen gegrift en zeker ook door Kees alias Kees Kachel, die in 2005 uitgroeide tot een ware cultheld als tierende bewoner van Woensel-West.

Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, want Meije was niet gelijk welkom bij Kees. Maar het is hem wel gelukt en hij heeft ook een aantal nieuwe culthelden uit deze week gestrikt voor een nieuwe docu. Vanaf 10 november kun je kijken naar 'Probleemwijken Woensel-West 18 jaar later' en vandaag laten we je een fragment zien van een komende cultheld uit Woensel, namelijk Appie. Geen persoon waar je ruzie mee moet hebben.

Voorvertoning 4 november in VUE Eindhoven

Voor de liefhebbers die de documentaire het liefst in een bioscoop willen zien, doen we een voorvertoning 's avonds op 4 november in VUE Eindhoven. Als je zeker weet dat je hier heen wilt gaan, stuur ons dan een mailtje op probleemwijken@vkmag.com. Geef ook aan of je iemand mee wilt nemen, dan laten wij je snel weten of je erbij kunt zijn.

Teaser: Met Appie moet je geen ruzie hebben

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties