Zo werkt de app van Grand Prix Radio zodat je Formule 1 kunt kijken met commentaar van Olav Mol

Zo werkt de app van Grand Prix Radio zodat je Formule 1 kunt kijken met commentaar van Olav Mol

Liefhebbers van Formule 1 hebben een lekker weekendje voor de boeg, want zondag wordt de GP van Bahrein gereden. En dat houdt dus in dat eigenlijk het hele weekend in het teken staat van de F1 met trainingen en de kwalificatie. Het Formule 1 landschap om te kijken is in Nederland flink op de schop gegaan, want niet het vertrouwde Ziggo zendt de koningsklasse van de autosport uit, maar Viaplay.

Is dus misschien allemaal een beetje nieuw en veel mensen vinden het dan ook jammer dat na heel veel jaar Olav Mol deze presentator niet door Viaplay is gestrikt om het commentaar te doen. Toch is er een oplossing voor de mensen die toch liever het commentaar van Olav Mol willen horen.

Gelijk zetten met een slider

In de vernieuwde Grand Prix Radio-app is een nieuwe functie te vinden waarmee je de beelden op je scherm gelijk kunt leggen met het commentaar van Olav Mol. Dit gebeurt met een zogenaamde 'slider'. Het werkt als volgt: als je naar een willekeurige TV-bron kijkt stem je met de app precies af dat het racecommentaar gelijk komt te liggen met de beelden. Zo voorkom je dat je mogelijk al eerst te horen krijgt dat er bijvoorbeeld iemand crasht nog voordat je de beelden daarbij te zien krijgt, of andersom.

De slider is herkenbaar vormgegeven, zoals bij bijvoorbeeld Spotify. Dit is voor iedereen herkenbaar en makkelijk bruikbaar. Belangrijk is dat je in de app van Grand Prix Radio bijtijds de slider opstart, zo kan je een buffer opbouwen waardoor het synchroniseren uiteindelijk dus mogelijk is. Het meest ideale zou zijn om vijf minuten voor aanvang van de Formule 1-uitzending de app al aan te zetten om zo die buffer op te kunnen bouwen. Olav Mol zal vervolgens ook duidelijk (in de opwarmronde én voor de lampen uit gaan) in zijn commentaar aangeven wat er op dat moment te zien is. Het is aan de racefan om zo creatief om te gaan met het gelijk leggen van audio en beeld.

Het vertrouwde race-commentaar van Olav Mol zal te horen zijn op zaterdagen tijdens de (sprint)kwalificatie en tijdens de race. Daarnaast zal ook Jack Plooij te horen zijn in zijn nieuwe rol als media-reporter tijdens het raceweekend.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties