Dag Olav Mol en hallo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als presentatoren Formule 1

Dag Olav Mol en hallo Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als presentatoren Formule 1

Ai ai ai. De rechten van de Formule 1 verhuizen vanaf 2022 van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) en dit Scandinavische bedrijf gaat de F1 in Nederland uitzenden via haar streamingdienst Viaplay. Maar hoe dan met de mensen die op dit moment de koningsklasse van de autosport verslaan voor Ziggo en miljoenen mensen naar kijken?

Nou, daar gaan we afscheid van nemen. Presentator Olav Mol zal er vanaf 2022 niet meer bij zijn. Het commentaar wordt vanaf 2022 verzorgd door Nelson Valkenburg, die gezelschap krijgt van coureur en expert Melroy Heemskerk als co-commentator. Twee nieuwe gezichten dus in de Formule 1 voor Nederland.

Valkenburg kent een rijke carrière als autosportcommentator bij onder meer RTL en Eurosport. Voor die zenders versloeg hij onder meer de 24 uur van Le Mans, de Dakar Rally, het WEC en het WTCR. Heemskerk is een getalenteerd coureur die vanuit de Formule Ford, waarin hij in 2009 Nederlands en Benelux kampioen werd, zijn weg vond in onder meer de endurance racerij. Tevens racete Heemskerk in historische Formule 1-auto’s.

Verslaggeving van F1 wordt groots opgezet

Het verslaan van de Formule 1 wordt door NENT zeer groots opgezet en ze willen de verslaggeving rondom de Formule 1 naar een hoger niveau tillen. Peter Nørrelund, Executive Vice President, Chief Sports Officer, legt in een exclusief interview met RacingNews365 wel uit dat hij zeer veel respect heeft voor Olav Mol en en dat Olav een belangrijk aandeel in de Formule 1 in Nederland heeft gehad. Echter heeft NENT ook een eigen visie op het produceren van de Formule 1. Zo hebben ze straks 15 mensen op locatie om de sport op zeer hoog niveau te presenteren in Nederland. Thumbnail via en via.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties