Kennis maken met Stephane Kox, de nieuwe Formule 1 pitreporter

Kennis maken met Stephane Kox, de nieuwe Formule 1 pitreporter

Vanaf volgend jaar gaat dus Viaplay de Formule 1 in Nederland uitzenden. Is nogal wat ophef over, want na 30 jaar commentaar geven in de F1 wordt Olav Mol aan de kant gezet. Ook pitreporter Jack Plooij wordt aan de kant gezet.

Wie het dan wel gaan doen? Amber Brantsen, Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel gaan het studio-team vormen en dat het live commentaar wordt verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Daarnaast zullen Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen de internationale experts zijn en is Stéphane Kox als verslaggever in de paddock aanwezig al pitreporter.

En met die laatste gaan we nu even kennis maken. De 27-jarige Stephane Kox is nu een van de presentatoren van RTL Autowereld en rijdt zelf ook graag rondjes op het racecircuit.

De Eindhovense Stephane is de dochter van coureur Peter Cox. Ze racet zelf in de Duitse DTM Trophy-competitie en gaat dus Jack Plooij vervangen als pitreporter.

We kunnen je verder nog vertellen dat Stephane, net als Max Verstappen ook op Monaco woont, dus ze is praktisch zijn buurvrouw. Ze woont daar met haar vriend Danny Van Poppel, en dat is weer de zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel. Danny fietst zelf ook en reed in 2021 de Tour de France voor wielerploeg Wanty. Echt iets beter kennis maken met Stephane doe je met deze foto's die we op een rijtje hebben gezet

Foto's van de nieuwe F1 pitreporter

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties