Zo richt jij je woonkamer gezellig in

Zo richt jij je woonkamer gezellig in

Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een bestaande woning, we willen allemaal een gezellig huis. We brengen immers een groot deel van onze tijd door in onze woonkamer, dan is het wel zo fijn dat deze ook gezellig en sfeervol is. Een sfeervol en warm huis, heeft namelijk een positieve invloed op je gemoedstoestand. Voor de meesten is het gezellig maken van een huis een enorme uitdaging, want waar begin je en welke spulletjes heb je daarvoor nodig? Om je te laten zien, dat het gezellig maken van je huis helemaal niet lastig hoeft te zijn, hebben we hier enkele tips voor je samengesteld.

Ga voor eenvoud

Wanneer jij je huis sfeervol wilt maken, dan is de basis van je interieur essentieel. Met de basis bedoelen we de kleuren die jij gebruikt in zowel je meubels, gordijnen als accessoires. Zelf een aanpassingen van de kleuren op je muur kunnen al zorgen voor compleet andere look en feel. Wat we vaak zien, is dat er wordt gekozen voor een basic kleur wit of eventueel crème op de muur. Deze kleuren staan ook wel bekend als RAL 9001 en RAL 9010. Toch is niet iedere muur direct geschikt om te worden gesaust. Heeft je muur oneffenheden, kiest dan eerst voor een laag dunpleister. Dit zorgt ervoor dat je muur glad wordt en geschikt is om te worden gesaust om behangt.

Spelen met hoogtes

Een andere essentieel punt naast de kleuren van je woonkamer, zijn de verschillende hoogtes. Vooral bij een wat kleinere woonkamer is het belangrijk dat je deze niet te vol zet met allerlei kleine meubels en accessoires. Zo kun je beter kiezen voor één grote bank, dan voor verschillende stoelen. Wanneer je kiest voor een grote bank, dan heeft dit ook nog eens als grote voordeel, dat wanneer je een muur hebt die niet helemaal zuiver meer is, niet eerst de stukadoor hoeft langs te komen om deze glad te maken. Je zet je bankstel gewoon voor deze muur en kiest voor een tafel die net iets lager is dan de zitting van je bank.

Planten in huis

Planten doen het altijd goed! Ze zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor de zuivering van de lucht. De trend van dit moment is een Urban Jungle interieur. In dit interieur staat de kleur groen centraal. Dit kan door te kiezen voor een groene muur in de vorm van renovliesbehang wat je vervolgens saust in je favoriete kleur of je gaat voor een behang met print. Kortom, je kunt alle kanten op! Wanneer je kiest voor een groene muur, dan is de combinatie met gouden en zwarte accessoires een perfecte keuze. Deze kleuren versterken elkaar en zorgen ervoor dat jij van je huis een echt thuis maakt. Probeer wel, dat je niet teveel overdrijft. Vooral wanneer je aan de slag gaat met de kleur goud, dan kan het al snel ‘to much’ worden. Kies daarom voor een rustige basis en werk met de kleur goud als accentkleur.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties