Yvonne Coldeweijer trapt volledig in nepfilmpje cokegebruik BNR-presentatrice Talitha Muusse

Yvonne Coldeweijer trapt volledig in nepfilmpje cokegebruik BNR-presentatrice Talitha Muusse

Juicekanalen zijn vandaag de dag helemaal hot en happening. Zo'n kanaal hoeft maar op Instagram te vragen of er bijvoorbeeld Juice is over de man van Chantal Janzen en een uurtje later ligt het vermeende vreemdgang-ritueel inclusief hotel waar het altijd plaats vindt op straat. En vaak is dit altijd volgens het principe waar rook is, is ook vuur. Talloze voorbeelden van iets wat klein begint op een juicekanaal en een paar dagen later groot nieuws is.

Maar hoe makkelijk is het om onwaarheden te verspreiden via een juicekanaal? Ook dat schijnt ontzettend makkelijk te zijn en BNR-presentatrice Talitha Muusse heeft daar onderzoek naar gedaan. Zo maakte Talitha een video waarin is te zien dat ze op het toilet van het Amsterdamse restaurant Dauphine wat in een tas rommelt. BNR zond deze video vanuit een anoniem Instagram account in naar Yvonne Coldeweijer en presenteerde het als bewijs van drugsgebruik door Muusse.

Hoe Yvonne Coldeweijer het verhaal bracht

In werkelijkheid gebruikte Muusse nooit drugs en wil met deze actie laten zien hoe makkelijk onschuldige mensen slachtoffer kunnen worden van roddeljournalistiek die losjes omgaan met de feiten. Yvonne trapte dan ook in de nepvideo en beschuldigde Talitha Muusse van cokegebruik.

Yvonne is van mening dat ze geen onderzoeksjournalist is en daarom ook niet aan dezelfde standaarden van waarheidsvinding gehouden kan worden als traditionele nieuwsmedia. Dus zal ze in de toekomst wel een keer tegen een aangifte van smaad en laster oplopen...

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties