Vrachtschip ‘Felicity Ace’ met aan boord 1100 Porsches vat vlam op zee

Vrachtschip ‘Felicity Ace’ met aan boord 1100 Porsches vat vlam op zee

Amerikanen die dachten dat ze binnenkort eigenaar werden van een nieuwe Porsche hebben waarschijnlijk door het chiptekort al langer moeten wachten, maar zullen misschien nog langer moeten wachten. Een vrachtschip met aan boord 1100 gloednieuwe Porsche is in de fik gevlogen tijdens zijn tocht naar Rhode Island. De bemanning van de ‘Felicity Ace’ kwam er wel goed vanaf, maar de auto's niet.

Het schip, een zogenaamde MOL-car carrier, zond een noodsignaal uit bij de Azoren. Vier andere schepen in de buurt vingen het signaal op en de Griekse tanker Resilient Warrior schoot te hulp en wist de 22-koppige bemanning te evacueren. Ook de Portugese marine heeft geholpen met het in veiligheid brengen van de bemanning.

De brand zou ontstaan zijn in het ruim en Boskalis is ingeschakeld voor het bergen van de brandende car carrier. Het schip was onderweg van het Duitse Embden naar de Amerikaanse haven Davisville. Aan boord zijn Volkswagens, maar ook veel luxe auto's en 1100 Porsches. Duur brandje dus. Via Força Aérea Portuguesa.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties