Voor op je bucket list: Concert meemaken in The Sphere in Las Vegas

Voor op je bucket list: Concert meemaken in The Sphere in Las Vegas

Las Vegas is een groot pretpark voor volwassen mensen en daar is een nieuwe attractie aan toegevoegd. Namelijk 'The Sphere', een gigantische bolvormige zaal vol LED-schermen aan de buiten- en binnenkant. En binnen in het gebouw is plaats voor ruim 18.000 bezoekers.

Het begon voor Las Vegas te leven op 4 juli 2023 als de 54.000 lampen aan de buitenkant van het bolvormige gebouw ineens voor het eerst oplichten en deel worden van de skyline van de gokhoofdstad. Inwoners van Las Vegas vragen zich af wat dit nu voor gebouw is en hoe ze zelf in de reusachtige dome komen.

Op deze vragen hebben mensen afgelopen weekend antwoord gekregen, want de deuren werden officieel geopend met een concert van U2. Geen gewoon concert, maar echt een interactief concert met een gigantisch 360-graden scherm. Ook met een klein Nederlands tintje, want de Nederlandse drummer Bram van den Berg valt in voor Larry Mullen jr., die herstellende is van een rugoperatie.

Eigenaar van The Sphere is de Amerikaanse entertainmentmagnaat MSG en kostte omgerekend zo’n 2,17 miljard euro om te maken. Daarmee is het in één klap de duurste concerthal van Las Vegas en heeft het de Allegiant Stadium van omgerekend 1,8 miljard euro in Paradise, Nevada van de troon gestoten.

Begonnen met bouwen werd er in juni 2019 en inmiddels zijn er zo’n drieduizend banen bijgekomen om de gigantische lichtbol draaiende te houden. Volgens verschillende bronnen zou de enorm riskante investering toch al flink wat geld in het laatje hebben gebracht, omgerekend namelijk al ruim 250 miljoen euro.

Een echte nieuwe blikvanger voor de stad dus en waarschijnlijk ook eentje waar de nodige concerten en sportwedstrijden gehouden zullen worden. Voor een bezoekje moet je wel diep in de buidel tasten, namelijk tussen de vijfhonderd en vijftienhonderd euro voor een ticket. Maar dat zal het ongetwijfeld zeker waard zijn. Eentje voor op de bucket lijst dus! Via The Sphere Las Vegas.

Het hele concert van U2 in The Sphere

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties