nieuws 22-08-18Steve Stiffbone

Politie op zoek naar 55-jarige man als verdachte in zaak-Nicky Verstappen

Na 20 jaar is er een grote doorbraak in de zaak Nicky Verstappen, want de politie heef aan de hand van DNA-bewijs een 55-jarige man geidentificeerd als verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen werd in 1998 seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De verdachte is de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld. Hij was actief bij de lokale scouting en organiseerde natuurreizen in Europa. In april 2018 is de man door zijn familie als vermist opgegeven. In februari liet hij aan zijn familie weten een wandeltocht te gaan maken door de Franse Vogezen en vertrok hij. Jos schijnt gespecialiseerd te zijn in bushcraft, een term die gebruikt werd voor met name een scala aan overlevingstechnieken in een bepaalde wildernis. De politie gaat ervan uit dat Brech nog in leven is en is een zoektocht gestart om hem te vinden. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd en de autoriteiten vragen het publiek om hulp bij het vinden van de verdachte.

Foto van de verdachte, de 55-jarige Jos Brech. De man is spoorloos verdwenen.
Poster die mensen van deze Facebook group hebben gemaakt en die al langer op zoek zijn naar Jos Brech die spoorloos is verdwenen.

Jos was bekend als OakleafNL op diverse Bushcraftfora...

Mensen die al op zoek waren naar Jos voordat er een link werd gelegd in de zaak Nicky Verstappen zeggen in een forum dat Jos bekend was als OakleafNL op diverse Bushcraftfora, en als Gillwell op Geocaching sites. En OakleafNL heeft een Youtube kanaal met inderdaad veel bushcraft video's.

Zoekactie Jos Brech

DNA-Match in onderzoek Nick Verstappen

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus