OM eist 200 uur taakstraf en één maand voorwaardelijk tegen Glennis 'Rambo' Grace

OM eist 200 uur taakstraf en één maand voorwaardelijk tegen Glennis 'Rambo' Grace

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand geeist tegen Glennis Grace voor het loslaten van een knokploeg in een supermarkt in februari van dit jaar.

Het OM verdenkt de 44-jarige zangeres van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Alleen de tenlastegelegde bedreiging kan het OM niet bewijzen. Zo zou Glennis de volgende woorden hebben gezegd: "Motherfucker, ik snij je keel door als je het nog een keer doet", maar de bewakingscamera in de supermarkt heeft geen geluid opgenomen.

Glenda Batta, zoals de echte naam van de zangeres is, ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar haar vijftienjarige zoon Thony eerder die avond zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret.

Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd Grace geconfronteerd met bewakingsbeelden van het incident. Daarbij werden drie supermarktmedewerkers getrapt en geslagen door een knokploeg van vijf volwassenen en twee minderjarigen. Op de beelden was te zien dat de zangeres de eerste klap uitdeelde en dat zij een medewerker een knietje gaf.

Kerem Canatan, de advocaat van Glennis Grace, vindt dat zijn cliënte moet worden vrijgesproken van alle feiten. In zijn pleidooi zei hij dat er niet genoeg bewijs is. De officier van justitie noemde Rambo Glenda de "initiatiefnemer" en "leider" van het geweldsincident. Glorious Glenda zou gedreigd hebben met het doorsnijden van de keel van een medewerker.

Er zijn in totaal zeven verdachten in deze zaak. Naast de zangeres staan nog vier andere volwassenen terecht. De twee minderjarige verdachten, onder wie de zoon van Grace, moeten donderdag voor de rechter verschijnen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties