Niet alles is rozengeur en maneschijn tussen Verstappen en Perez, dit is waarom!

Niet alles is rozengeur en maneschijn tussen Verstappen en Perez, dit is waarom!

Gisteravond is de GP van Brazilië gereden en voor de fans van Mad Max was dit absoluut een slecht weekend. Russel kwam als nummer 1 over de finish en crybaby Hamilton pakte een tweede plek. Verstappen kwam niet verder dan een zesde plek. Een van de meest opvallende momenten tijdens de race is dat Max Verstappen niet zijn zesde plek op wilde geven aan Sergio Perez. Een plek die hij een aantal ronden voor de finish gekregen had van 'Checo' Perez. Max negeerde de teamorder om weer om te wisselen en gaf aan dat hij daar zijn redenen voor heeft.

Perez kon de punten voor de zesde plaats juist heel goed gebruiken, want hij is nog steeds in strijd om de tweede plaats met Charles Leclerc. Beide coureurs hebben 290 punten en er wordt nog maar één race gereden, namelijk de slotrace in Abu Dhabi.

Max Verstappen verscheen na de race voor verschillende camera's voor een interview en hij gaf aan dat hij zijn redenen had om het niet te doen. Dat het team bij elkaar heeft gezeten en dit samen heeft besproken. Max wilde niet zeggen wat de reden is.

Max heeft zijn redenen om plek niet terug te geven

Onbegrip op social media

Veel mensen op social media snappen ook niet waarom Max Verstappen, die al wereldkampioen is, de plek niet wilde teruggeven aan Perez. Deze mensen refereren aan de slotrace van vorig jaar in Abu Dhabi toen 'Checo' het Lewis Hamilton heel erg moeilijk maakte. Perez zelf was dan ook verbolgen over het weigeren van Verstappen om de zesde positie terug te geven aan Perez.

Teambaas Horner gaf in interviews ook aan dat ze erover gepraat hebben en dat de prioriteit in Abu Dhabi is om 'Checo' als tweede te laten eindigen in het kampioenschap. Max zal er dan alles aan doen om hem te helpen, sprak Horner.

Maar wat is dan de reden dat Verstappen die plek niet terug wilde geven? Een aantal mensen zegt dat dit te maken heeft met de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco. In de betreffende kwalificatie stond Perez op Pole Position, maar eindige in de muur terwijl Verstappen aan een hele goede ronde bezig was. Verstappen moest daardoor afbreken en was er te weinig tijd om nog een poging te doen. Tom Coronel zei in de uitzending van Viaplay: "Daar heeft Perez een fout gemaakt. Daar heeft hij de pole position mee gepakt en zijn teamgenoot serieus gepiepeld. Hij heeft hem gewoon opzettelijk in de muur gezet.". Perez zou later hebben toegegeven aan Helmut Marko en Christian Horner dat hij opzettelijk gecrasht was in de kwalificatie. Iets dat Max Verstappen duidelijk nog niet vergeten was.

Sergio 'Checo' Perez crasht opzettelijk tijdens kwalificatie GP Monaco

Sergio Perez niet blij dat Max Verstappen plek niet teruggaf

Max Verstappen negeert teamorders in slotfase GP Brazilië

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties