Nederlanders googelden tijdens race vooral naar vriendin Verstappen 'Kelly Piquet'

Nederlanders googelden tijdens race vooral naar vriendin Verstappen 'Kelly Piquet'

Je moet toch wat als je naar een hele spannende race zit te kijken en je nagels al afgebeten zijn. En dat heeft Nederland dan ook afgelopen zondag massaal gedaan, want de populairste zoekterm rondom de autocoureur Max Verstappen was 'Verstappen vriendin'.

Vaste bezoekers weten dat natuurlijk wel, want dat is Kelly Piquet (33). Maar veel mensen zagen wel de vriendin van Max Verstappen, maar wisten niet dat deze dame Kelly Piquet heet.

Google heeft de zoekinteresse naar Max Verstappen en de Formule 1 onderzocht. De meeste zoekopdrachten in Nederland werden tussen 13.45 en 15.45 uur gedaan, toen de wedstrijd werd gereden. Een populaire zoekterm was 'DRS', een systeem om de topsnelheid van een F1-wagen op bepaalde punten op het circuit te verhogen en zo makkelijker een tegenstander in te kunnen halen.

Een zoekterm na de race was de zoekopdracht 'protest'. Mensen wilden weten of Mercedes het wereldkampioenschap af zou kunnen nemen en de titel alsnog naar hun coureur Lewis Hamilton zou gaan.

Kijkcijferrecord voor wereldtitel Max Verstappen

De kampioensrace van Verstappen is ook goed voor een kijkcijferrecord voor Ziggo Sport, want verdeeld over twee zenders trok de race in Aby Dhabi bijna vijf miljoen kijkers. Op Ziggo Sport Select keken 2,54 miljoen mensen naar de race en op Ziggo Sport Racing schakelelden nog eens 2,37 miljoen mensen in.

Wat mensen eigenlijk wilde zien: Foto's Kelly Piquet

Wat snappen wel dat mensen gingen googelen op 'vriendin Verstappen', want Kelly Piquet is een plaatje om te zien. Deze 33-jarige dame werd geboren in de Duitse stad Homborg en is de dochter van de Braziliaan Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen Formule 1, en Sulvia Tamsma, een Nederlands internationaal model. Kelly zelf is ook model.

In januari 2017 begon Piquet te daten met de Russische coureur Daniil Kvjat. Samen hebben ze een dochter. Enkele maanden na de geboorte van hun dochter kwam er een einde aan deze relatie. Sinds oktober 2020 heeft Piquet een relatie met Supermax.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties