Mensen in auto zijn getuige hoe Politie Nijmegen gericht schiet op 60-jarige man

Mensen in auto zijn getuige hoe Politie Nijmegen gericht schiet op 60-jarige man

De politie heeft maandagmorgen gericht geschoten op een gewapende man in Nijmegen. De man bevond zich met mogelijk een vuurwapen in een gebouw van verslavingsinstelling IrisZorg aan de Tarweweg in Nijmegen.

Het incident gebeurde rond 11.20 uur in een polikliniek voor verslavingszorg. De man waarop gericht is geschoten bevond zich in de wachtruimte van het pand waar op dat moment ook andere mensen aanwezig waren.

Bij de politie was melding gemaakt dat de verdachte een vuurwapen bij zich zou hebben. Toen agenten enkele minuten na de melding arriveerden bij de polikliniek, ervoeren zij naar eigen zeggen een dreigende situatie. Vanaf buiten werd er door agenten contact met de man gezocht. De man volgde aanwijzingen van agenten niet op, ook niet toen de agenten een waarschuwingsschot losten. Daarom werd er gericht geschoten.

De man raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. In deze video zien en horen we dat twee mensen getuige zijn van het gericht schieten van de politie. De vrouw in de video kan ook wel wat slachtofferhulp gebruiken na deze ervaring. Via WhatsApp (06 590 590 72).

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties