In Almelo is altijd wat te doen: Demonstranten en politie gaan met elkaar op de vuist

In Almelo is altijd wat te doen: Demonstranten en politie gaan met elkaar op de vuist

Herman Finkers kwam ooit met zijn beroemde uitspraak: "Een stoplicht springt op rood. Een stoplicht springt op groen in Almelo is altijd wat te doen?". En vandaag gold dat zeker, want demonstranten waren naar het centrum van de stad gekomen om te betogen tegen de verwijdering van een muurschildering.

Is niet helemaal goed gegaan, want op een gegeven moment sloeg de vlam in de pan en zijn demonstranten en de politie met elkaar op de vuist gegaan. De gemeente Almelo gaf na afloop van het protest een noodbevel af vanwege de ongeregeldheden.

De demonstratie was om te protesteren tegen de verwijdering van een muurschildering op het stadhuis. Het gaat om een omgekeerde vlag met de leus 'geen boeren, geen voedsel' en de gemeente wil de schildering weg hebben omdat het niet om een kunstwerk zou gaan, maar om een politiek statement.

Er zijn vier mensen aangehouden bij het gezellig treffen in Almelo tussen boeren en de politie. Twee mensen zijn aangehouden voor belediging, een ander voor diefstal met geweld en de vierde persoon voor het negeren van een aanwijzing van een agent.

Een stoplicht

springt op groen

in Almelo is

altijd wat te doen

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties