advertorial 10-06-21VKMag

kunstgras voor in de tuin

Zit jij graag in een mooie en nette tuin, maar heb je een hekel aan onderhoud? Dan is kunstgras precies wat voor jou. Steeds meer mensen kiezen bij het aanleggen van een nieuwe tuin óf bij het veranderen van hun huidige tuin voor kunstgras. En dat is niet zo gek. De tijd die jij anders nodig had voor grasmaaien, verticuteren of bemesten, kun je nu besteden aan andere leuke dingen. Mocht je echter blijven twijfelen tussen echt gras en kunstgras, lees dan onderstaande vijf voordelen. Wedden dat jij meteen je kunstgras besteld?

1- Het hele jaar een mooie tuin

Echt gras is uiteraard heel natuurlijk, maar ziet er lang niet altijd even fraai uit. In bepaalde seizoenen is de kwaliteit maar heel matig. Denk aan een hete zomer, waarbij het gras eerder bruin dan fris groen ziet. Of aan een natte herfst, waarbij de tuin net een modderpoel lijkt. Met kunstgras heb je hier allemaal geen last van. Je zult merken dat je het hele jaar door kunt genieten van een mooie en groene grasmat.

2- Minder onderhoud

Zoals eerder beschreven, kiezen steeds meer mensen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Wij hebben het al druk genoeg met zijn allen. Als je minder onderhoud in je tuin hoeft te plegen, heb je meer tijd over voor heerlijke momenten in diezelfde tuin. Kunstgras vergt niet tot nauwelijks onderhoud. Een goede keuze dus.

3- Minder beestjes

Vind jij het ook zo lekker om zomers op een handdoekje in de tuin te liggen? Maar wat vervelend zijn toch al die beestjes hè. Miertjes en ander ongedierte kruipen gemakkelijk bij jou op de handdoek. Een goede reden is dan ook kunstgras kopen te verkiezen boven echt gras. Kunstgras trekt nou eenmaal minder ongedierte aan.

4- Net echt

Dat een kunstgrasmat nep lijkt, mag ook geen excuus meer zijn. Tegenwoordig zijn deze zo mooi dat ze bijna niet van echt gras te onderscheiden zijn. Uiteraard merk je het alleen als je er op loopt. Je kunt kiezen wat je zelf mooi vindt. Is dat juist een perfect groene mat? Of liever een waar wat kleine oneffenheden in zitten? Zelfs de maat van de sprieten kun je uitkiezen.

5- Lekker spelen

Kinderen moeten lekker kunnen ravotten. Zij kijken niet hoe het gras eruit ziet na een flinke speelpartij. Maar als jij je telkens wel irriteert aan de kwaliteit van het gras na het spelen, is het hoog tijd voor kunstgras. Jouw probleem is voorbij en omdat kunstgras duurzaam is en lekker lang meegaat, kunnen de kinderen er zelfs op spelen tot ze groot zijn.

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus