Jongeren vernederen tiener in Belgische Zelzate: "Hier, kus onze voeten"

Jongeren vernederen tiener in Belgische Zelzate: "Hier, kus onze voeten"

Zelzate is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, gelegen ten noorden van de provincie hoofdstad Gent, tegen de grens met Nederland. En zijn dagen dat je geen nieuws uit Zelzate hoort, maar momenteel gaan er beelden uit deze plaats wereldwijd viraal. Zelfs Elon Musk reageert op deze beelden met de reactie "Messed Up".

Zo is de politie een onderzoek begonnen tegen een gewelddadig incident waarbij een groep jongeren een weerloze tiener vernedert en toetakelt. De video gaat rond op social video en op de beelden is te zien hoe een tiener wordt omsingeld bij de sporthal in Zelzate door een groep leeftijdsgenoten. Hij is in paniek en ook helemaal weerloos tegen zo'n grote bende. De jongen snikt en lijkt te proberen om zijn aanvallers te kalmeren, maar daar willen zij niets van weten.

De jongen gaat in op de vraag om op zijn knieën te gaan zitten. Zijn hoofd wordt naar beneden geduwd en hij moet de voeten van zijn agressors kussen. De beelden roepen veel woede op in Belgie en ondertussen gaan er ook beelden rond van een meisje dat zwaar wordt aangepakt in Zelzate. De politie mag ondertussen in Zelzate zonder specifieke redenen identiteitscontroles doen bij jongeren tussen de 10 jaar en 18 jaar.

Beelden roepen reactie uit bij Elon Musk

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties