Bizarre aanval op politiewagen met schuilende agenten in Brusselse wijk Sint-Gillis

Bizarre aanval op politiewagen met schuilende agenten in Brusselse wijk Sint-Gillis

Hebben wij soms echt wel het een en ander aan gedonder gaande in bepaalde wijken van de grote steden, ook bij onze buren in België kunnen ze er wat van. In Sint-Gillis, een wijk van de Belgische hoofdstad Brussel, is bijvoorbeeld al een tijd een strijd gaande tussen lokale jongeren en de politie. Deze strijd lijkt er alleen niet beter op te worden. Was er afgelopen vrijdag al een poging tot brandstichting bij het politiebureau van Sint-Gillis, gisteren moesten twee agenten letterlijk rennen voor hun leven en zichzelf opsluiten in een politieauto.

De wagen gaf iets van bescherming, maar toch raakte een van de twee agenten gewond toen de politieauto werd aangevallen. Beelden liegen er dan ook niet om. De politie moest maken dat ze wegkwamen om erger te voorkomen.

De reden van de spanningen in de buurt zouden veroorzaakt zijn door strenger optreden tegen straatdealers aldaar de afgelopen weken. Iets waar de vaak jonge "ondernemers" niet op zitten te wachten. Het lijkt er dus op dat ze geen politie dulden in hun werkgebied.

De poging tot brandstichting van vrijdag

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties