Schooldirectie start intern onderzoek na beelden hevige discussie tussen leerling en lerares

Schooldirectie start intern onderzoek na beelden hevige discussie tussen leerling en lerares

De directie van de Belgische middelbare school KOSH in Herentals gaat een intern onderzoek doen naar een uit de hand gelopen discussie tussen een leerling en een leerkracht. Tijdens deze discussie zouden er verwijten zoals "vieze pedofiel" en "vieze Turk" over en weer zijn geslingerd.

De school dacht dat ze de video onderschept hadden, maar via social media gaat verspreiding van de video sneller dan tot drie tellen, zegt directeur Veerle De Cock.

De directie zegt dat het incident wordt onderzocht en of er echt sprake is van racistisch gedrag. De betrokken leerling zou geen jongen van Turkse afkomst zijn maar een tiener die met een Turks accent spreekt. Een trend onder jongeren, zo blijkt.

Om iets preciezer te zijn zou het accent geïnspireerd zijn op de actiekomedie ‘H4Z4RD’. Deze film is te zien bij Prime Video en gaat over een autoritje met drie vrienden dat volledig uit de hand loopt. In de film spelen onder andere Dimitri Vegas (bekend door zijn DJ-carrière) als Noah, Jeroen Perceval als Noah's neef Carlos en Frank Lammers als Carlos' vriend Kludde. Kortom, de video van deze school kan ook weleens zijn opgezet. Via.

Trailer ‘H4Z4RD’

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties