ADV: Handig! 3 tips hoe jij met Bitcoin en andere cryptomunten kunt starten!

ADV: Handig! 3 tips hoe jij met Bitcoin en andere cryptomunten kunt starten!

Nu is hét moment om in te stappen in de Bitcoin of dit is dé crypto hype waar iedereen het over heeft. Dagelijks lees je wel iets over de Bitcoin of komt er een nieuwsbericht voorbij waarin gesproken wordt over cryptomunten. Zie jij dit ook allemaal voorbij komen, heb je interesse om er iets mee te gaan doen, maar heb je helemaal geen idee waar je moet beginnen? Lees dan verder om te weten hoe je zelf zou kunnen starten met Bitcoin of andere cryptocurrency?

Wat is Bitcoin en cryptocurrency?

Het is goed om bij het begin te beginnen. Er zijn drie belangrijke begrippen die je allereest moet kennen: crypto, decentralisatie en blockchain. De Bitcoin is een cryptocurrency oftewel een digitale munt. Het speciale aan deze digitale munt is dat het feitelijk een digitale versleutelde (encryptie-cryptografie) computercode is waarvan in vergelijking tot de klassieke betaalmiddelen zoals de euro of dollar geen fysieke munt bestaat die je vast kunt pakken.

Daarnaast wordt de Bitcoin niet uitgegeven door één centrale bank, maar is verspreid over een netwerk van computers over de hele wereld. Samen zorgen de computers ervoor dat er een transactie goed wordt gekeurd. Simpel gezegd noemen we dit decentralisatie. Tot slot staat de Bitcoin op een blockchain. In het kort uitgelegd is blockchain een database waarin informatie opgeslagen kan worden in een soort kleine blokjes informatie, die digitaal aan een ketting worden gezet. Alle informatie over transacties bijvoorbeeld, wordt aan deze ketting toegevoegd. Het voordeel is dat je elke transactie hierin kunt herleiden en staat voor altijd vast. Je kunt dit dus nooit meer ongedaan maken! Hiervoor is geen tussenpersoon nodig zoals een bank.

Cryptocurrencies zijn digitale munten die na de Bitcoin zijn ontstaan. Ze worden ook wel altcoins genoemd (alternatieve Bitcoins) zoals Ethereum, Solana en Cardano. Al deze munten zijn ontwikkeld met de bedoeling om bijvoorbeeld betalingen nog sneller te laten verlopen.

1.) Strategie: HODL of verspreiden

Wat is het juiste moment om Bitcoin te kopen? Voordat je start is het goed om een plan te hebben. Zo kun je voor jezelf bepalen om in een keer een investering te doen en dit voor een langere tijd vast te houden, in crypto termen HODL genoemd, Hold on for dear life. Je houdt je cryptomunten vast en verkoopt ze niet in paniek wanneer de waarde daalt. Hou ze gewoon vast in plaats van ze direct te verkopen met verlies. Want vergeet niet dat cryptocurrencies heel volatiel zijn. De waarde van veel van de munten gaat met grote ups en downs op en neer. Vaak is het zo dat na een daling er altijd weer een stijging volgt. Heb geduld.

Een andere strategie kan zijn om jouw investering te verspreiden. Met je investeringsbedrag koop je periodiek, bijvoorbeeld iedere maand een beetje. Op deze manier koop je het gemiddelde van de markt. Zo koop je op momenten dat de koers laag staat in een daling, maar soms ook als de koers weer wat hoger staat. Uiteraard is het slimst om in een dip (koerstdalingsmoment) te kopen zodat je gunstig inkoopt.

ADV: Handig! 3 tips hoe jij met Bitcoin en andere cryptomunten kunt starten!

2.) Bitcoin en cryptomunten op een veilige plek kopen

Het is belangrijk dat je de digitale munten aanschaft bij een veilige partij. Op het internet zijn er namelijk veel aanbieders te vinden, echter zouden wij een Nederlandse betrouwbaar bedrijf aanbevelen. Daarbij is het ook belangrijk dat de partij is aangesloten bij de Nederlandse bank en de veiligheid van de gebruikers voorop stelt. Een van de eerste gerenommeerde crypto online brokers is Litebit. Deze award winning partij streeft er al sinds de oprichting 2013 naar om het meest klantvriendelijke en betrouwbare platform van Nederland te zijn waar je crypto kunt kopen en verkopen. Ze hebben bijvoorbeeld 24/7 customer support. Is wel ideaal als je er even niet uitkomt.

Litebit heeft inclusief de Bitcoin meer dan 60 verschillende cryptomunten om uit te kiezen. Via het platform kun je gemakkelijk digitale munten zoals Etherium, dodgecoin of Solana kopen. Dit kun je doen via zowel hun webiste of via de hun eigen app. Via deze link kun je zelf een account maken bij Litebit om direct aan de slag te gaan.

3.) Welke digitale munt moet je kopen?

Er zijn twee zaken waar je allereerst naar kunt kijken. Het project en de marketcap. Zoals eerder besproken zijn er diverse altcoins. Elke altcoin wordt gestart als project met een bepaald doel. Soms is er veel informatie (whitepaper) te vinden over het project en soms zijn er munten die puur gestart om via de hype te groeien. Koop een altcoin altijd waarin jij gelooft of waarna je jouw research vertrouwen in hebt.

Het tweede belangrijke punt is de marketcap. Dit is de totale waarde van alle munten die zijn verhandeld. In het algemeen kun je stellen dat een munt met grotere marketcap stabieler is dan een munt met een kleinere marketcap. Je kunt deze informatie bijvoorbeeld vinden via Coinmarketcap.com. Als je meerdere coins koopt dan is het verstandig om een goede mix aan te houden in je portfolio door bijvoorbeeld te investeren in meer stabielere munten en munten waarvan de verwachting is dat deze snel kunnen stijgen maar ook meer risico met zich mee brengen.

Tot slot. Investeer alleen met geld dat je kwijt kunt. Daarnaast moet je dit artikel niet zien als financieel advies, maar ter educatie.

ADV: Handig! 3 tips hoe jij met Bitcoin en andere cryptomunten kunt starten!
Even op het plaatje klikken om een kijkje te nemen bij Litebit.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Deze Downhill Run in Chili is er eentje voor je bucketlist

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke hobby, dan kunnen we je een racefiets aanraden. En dan niet een beetje suf door de b...

Het is gewoon jammer dat dit bruidje nu getrouwd is

Daar komt de bruid... en die kleedt... Nee, wacht. Doet ze niet. Maar ze heeft het nogal druk met zichzelf. Ze is zo blij dat...

Deze Yeezy’s kunnen de vuilnisbak in na de dragrace

Dragraces zijn een soort speeltuin voor volwassen mannen die eigenlijk nog niet willen opgroeien. En waarom zou je ook? Volwa...

Stage lopen is dus moderne slavernij…

De praktijkervaring die je opdoet tijdens een onbetaalde stage is eigenlijk onbetaalbaar. Je leert hoe het er in de praktijk...

Nee, je hebt niet te veel gehad, het is echt een mascotte-run

Er zijn zo van die dingen die je opeens meent te zien als je te veel van een bepaalde substantie op hebt. Dingen die er niet...

Lees meer