GTA-spelers in Brazilie kunnen zich laten vaccineren voor een bonus

GTA-spelers in Brazilie kunnen zich laten vaccineren voor een bonus

Het zal je niet ontgaan zijn, maar jezelf laten prikken is een van de mogelijkheden om uit de huidige pandemie te komen. In Brazilie hebben ze voor een andere manier gekozen om een hogere vaccinatiegraaf te bewerkstelligen. Zo kunnen de spelers van Grand Theft Auti (GTA) zoch in de game laten vaccineren met Pfizer. En daar krijgen ze exclusieve extra's voor terug.

Brazilie heeft een lage vaccinatiegraad

Zo staat Brazilie er toch anders voor dan Nederland. Waar we in Nederland met een vaccinatiegraad van 84% vooral te maken hebben dat de zorg is uitgehold en we geen pieken op kunnen vangen in het ziekenhuis, heeft Brazilie een vaccinatiegraad met een percentage van slechts 60 procent.

En om de vaccinatiegraad in Brazilie omhoog te krijgen, probeert Pfizer nu om miljoenen games te bereiken. Pfizer heeft daarvoor de krachten gebundeld met Outplay, een partij die de Cidade Alta-server met een dagelijks bereik van 6 miljoen games beheert. Via deze server kunnen mensen Grand Thefy Auto RolePlay (GTA RP) spelen, een onofficiele variant op de traditionele game.

In de populaire game GTA RP moeten spelers missies voltooien om extra's te bemachtigen. En het krijgen van een vaccin van Pfizer is een nieuwe missie. Bij deze missie hoort de hashtag #InGameVacine en als speler voltooi je de missie door een priklocatie in het spel te bezoeken en je avatar daar van een prik te laten voorzien. Als je ook in het echt een vaccin van Pfizer of een van de andere aanbieders hebt gekregen, dan kun je een speciale afbeelding delen op social media.

Door GTA-spelers zich in de game te laten vaccineren, wil Pfizer onder een grote groep jongeren meer bewustwording creëren over het belang van een vaccin. Dit moet uiteindelijk de vooroordelen en misinformatie wegnemen en de vaccinatiegraad omhoog stuwen.

GTA RP-spelers die zich laten vaccineren krijgen een speciale blauwe band om de arm van hun avatar. Ook krijgt het digitale karakter extra bescherming, waardoor het missies in de game langer volhoudt. Via.

GTA-spelers in Brazilie kunnen zich laten vaccineren voor een bonus
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties