Filipijnse journalist Juan Jumalon doodgeschoten tijdens live-uitzending op radio

Filipijnse journalist Juan Jumalon doodgeschoten tijdens live-uitzending op radio

De Filipijnse radiopresentator en journalist Juan Jumalon is zondag doodgeschoten terwijl hij zijn radioprogramma live op Facebook uitzond. De schutter deed zich voor als luisteraar en kon zo in het huis van de presentator komen.

Op beelden die op sociale media rondgaan is te zien hoe de presentator kort opkijkt waarna er twee keer op hem wordt geschoten. De dader grijpt de gouden ketting van de presentator en slaat daarna op de vlucht. Volgens de Filipijnse politie stond zijn handlanger buiten te wachten met een motor. De identiteit van de dader en zijn handlanger zijn niet bekend. Jumalon zond zijn radioprogramma altijd uit via Facebook en zijn pagina heeft ongeveer 2400 volgers.

De Filipijnse president Ferdinand Marcos veroordeelt de aanval op de journalist in een bericht op platform X, voorheen Twitter. "Aanvallen op journalisten zullen in onze democratie niet worden getolereerd en zij die de persvrijheid bedreigen zullen de gevolgen van hun daden onder ogen zien".

De Filipijnen zijn een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor journalisten. Volgens de Filipijnse mediawaakhond National Union of Journalists of the Philippines (NUJP) is Jumalon de 199e journalist die vermoord werd sinds het land in 1986 een democratie werd. Let op, de beelden na de klik zijn schokkend.

thumb vk filipijnse journalist juan jumalon doodgeschoten tijdens live uitzending op radio
Op het plaatje klikken om de beelden te bekijken die rondgaan. Let op, schokkende beelden.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties