Eerste waterglijbaan met looping in Nederland: 'Een snelheid van vijftig à zestig kilometer per uur'

Eerste waterglijbaan met looping in Nederland: 'Een snelheid van vijftig à zestig kilometer per uur'

Naar CenterParcs ga je vaak niet voor de huisjes, maar wel voor het zwembad Aqua Mundo. Het park in het Brabantse Kempervennen claimt dat ze de eerste waterglijbaan met looping in Nederland hebben geopend. En deze waterglijbaan heeft de naam AquaLoop gekregen.

Iedereen die zich wil wagen aan de AquaLoop moet in een glazen koker gaan staan. Vervolgens valt de vloer onder je weg en val je tien meter naar beneden. Bij deze waterglijbaan ziet een looping er niet zo uit als bij een achtbaan. Je wordt na 'de lancering' via een soort hellingshoek in de looping gebracht. Je gaat zes meter omhoog de looping in en weer omlaag. Afhankelijk van je gewicht heb je een snelheid van vijftig à zestig kilometer per uur.

Bij een achtbaan gaat een looping over de kop, maar bij deze waterglijbaan niet. Omdat de 'loop' dusdanig krom is of buigt en zichzelf daardoor kruist mag CenterParcs het een waterglijbaan met een looping noemen. Het zou theoretisch kunnen om mensen over de kop te laten gaan in een waterglijbaan, maar heel veilig is het niet. Niet iedereen gaat met dezelfde snelheid naar beneden. Anyways, zou je in deze glijbaan durven?

Een ritje in de AquaLoop

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties