Een nacht slapen op een verlaten marineschip op een scheepskerkhof in Frankrijk

Een nacht slapen op een verlaten marineschip op een scheepskerkhof in Frankrijk

Op het gebied van Urban Exploring zijn er een aantal hele toffe plaatsen. De bekendste is misschien wel Tsjernobyl, maar die is door omstandigheden op het moment niet veilig te bezoeken. Een andere plek, en misschien wel de heilige graal, zijn de verlaten Russische Space Shuttles in Kazachstan. Maar dichter bij huis is er ook een vette plek, namelijk een scheepskerkhof voor marineschepen in Frankrijk.

Schijn je toch wel goed voorbereid te moeten zijn als je daar een kijkje wil nemen, maar dat kunnen we wel toevertrouwen aan de Nederlandse avonturier Bob Thissen. Bob is teruggegaan naar deze locatie en neemt ons mee wat op avontuur. De een kampeert in Frankrijk op een camping, terwijl Bob kampeert op een verlaten marineschip. Verschil moet er wezen.

Ook zien: Een verlaten raketbasis in Amerika

De liefhebbers van Urban Exploring kunnen ook een hun lol op met deze video van een verlaten BOMARC missile base die Amerika moest beschermen tegen nucleaire bommenwerpers uit de Sovjet Unie. De eerste lange afstandsraketten die vanuit de grond ingezet werden tegen vliegtuigen. In 1960 gebeurde hier ook een incident. Een nucleaire raket vloog in brand en besmette het gebied met plutonium.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties