Blinde man gearresteerd in Florida wegens rondlopen met blindenstok

Blinde man gearresteerd in Florida wegens rondlopen met blindenstok

De 61-jarige Jim Hodges is officieel blind. Dat wil zeggen dat hij zo slecht kan zien dan het labeltje blind op zijn plaats is volgens de mensen die daar verstand van hebben. Waar herken je doorgaans een blind iemand aan? Aan de blindenstok. Jim Hodges heeft dus ook zo een stok. Alleen ben je als blinde of zeer slechtziende natuurlijk niet verplicht om met zo een stok te lopen. Jim had deze stok dus even opgevouwen en in zijn kontzak gestoken tijdens een loopje.

Een iets wat overijverige agente in Florida dacht een vuurwapen te zien en hield Jim Hodges staande. Deze beste man kent zijn rechten en daar kunnen agenten soms slecht tegen, want die denken soms toch boven de wet te staan vanwege hun baantje.

Zoals dat gaat in Amerika escaleerde de boel een beetje. Er kwam een tweede agent in het spel met een hogere rank en zo raakte de blinde man die niets verkeerd heeft gedaan geboeid op de achterbank van een politiewagen.

Inmiddels heeft de agentjes een tik op de vingers gehad in de vorm van een korte schorsing en beide moeten een cursus omgaan met het publiek volgen. Jim is weer vrij en mag gewoon over straat met een blindenstok in de kortzak.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties