5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 41 van 2023)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 41 van 2023)

Het ene moment zit je net midden in eenseizoensfinale van een serie of ram je er een film doorheen, het volgende moment moet je op zoek moet naar een nieuwe timewaster om te kijken. Dit komt jou waarschijnlijk ook wel bekend voor. Mocht je in die situatie zitten, dan moet je even onthouden dat wij wekelijks 5 parels op een rijtje zetten.

Streamwijzer duikt wekelijks in de archieven van een paar grote streamingdiensten en zet 5 parels op een rij. Dit zijn dan series die de moeite waard zijn, maar in het archief zijn verdwenen van de welbekende streamingdiensten. Kun je eigenlijk nooit misgrijpen als het gaat om een goede serie die niet zonde is van je tijd.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 41 van 2023)

5. Our Flag Means Death (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

In het eerste seizoen van Our Flag Means Death gaan we terug in de tijd. Het is 1717 en landeigenaar Stede Bonnet besluit het roer om te gooien. Hij gaat aan de slag als piraat en wordt kapitein van een schip dat Revenge heet. Dan ontmoet hij kapitein Blackbeard, die zijn leven helemaal op zijn kop zet. De serie werd gemaakt door Emmy-genomineerde producent Taika Waititi (Jojo Rabbit), die ook een van de hoofdrollen vertolkt. Het nieuwe seizoen is vorige week van start gegaan op HBO Max.

Bekijk direct Our Flag Means Death op HBO Max 🦜

4. Antlers (film, 2021) – Disney+

Een lerares vermoedt dat er iets aan de hand is met een van haar leerlingen. De jongen maakt verontrustende tekeningen van mythische beesten. Als ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat hij een dodelijk geheim verbergt… Dit is het verhaal van Antlers. Deze film komt van de hand van de veelgeprezen filmproducent Guillermo del Toro, die je misschien wel kent van het Oscarwinnende The Shape of Water.

Bekijk direct Antlers op Disney+ 😱

3. I See You (film, 2020) – HBO Max

In I See You op HBO Max verdwijnt een twaalfjarige jongen. Greg Harper wordt op de zaak gezet. Als er vervolgens onverklaarbare dingen gebeuren in zijn huis, weet hij zeker dat er iets meer aan de hand is. Ondertussen worstelt Greg met de relatie met zijn vrouw, die recentelijk een affaire had. Heeft dat iets met de verdwijning te maken?

Bekijk direct I See You op HBO Max 👀

2. The Good Place (serie, 4 seizoenen) – Netflix

De komedieserie The Good Place op Netflix mag je niet missen. En met vier seizoenen op de teller, kun je hiermee lekker aan het bingen slaan. Het hoofdpersonage is Eleanor, gespeeld door Kristen Bell. Zij is overleden en wordt wakker in het hiernamaals. Ze blijkt door haar goede gedrag in “the good place” terecht te zijn gekomen. Maar al snel realiseert ze zich dat dat met haar egocentrische karakter helemaal niet kan… en dat ze dus verwisseld is met iemand anders. Ze besluit tóch nog een goed mens te worden.

Bekijk direct The Good Place op Netflix 🤩

1. Oussekine (serie, 1 seizoen) – Disney+

De tragische dood van een Frans-Algerijnse student hield de Franse samenleving in de jaren tachtig een tijdlang in de greep. Disney+ heeft deze gebeurtenis (en de impact op de maatschappij) gevangen in de waargebeurde miniserie Oussekine. Waar het precies over gaat? In de nacht van 5 op 6 december 1986 komt de 22-jarige Malik Oussekine door politiegeweld om het leven. Dit gebeurt tijdens een protest tegen immigratiebeperkingen. Zijn dood zorgt voor een hoop oproer.

Bekijk direct Oussekine op Disney+ 🎥

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties