5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 3 van 2023)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 3 van 2023)

Leuk al die series en films van de verschillende streamingdiensten die actief zijn in Nederland, maar als je niet weet wat je volgende serie of film moet worden, dan heb je toch wel een serieus probleem. Het is namelijk zonde om aan een serie te beginnen en deze vind je toch niet helemaal top. Terwijl er zeker wel goede series zijn te vinden in het archief.

En daarom is het een uitkomst dat Streamwijzer wekelijks 5 verborgen parels op een rijtje zet. Kun jij spitten naar iets wat in het archief is verdwenen en wat je zeker wilt zien.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 3 van 2023)

5. Show Me A Hero (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In 2015 verscheen op HBO Max de serie Show Me A Hero. Oscar Isaac (Star Wars) kruipt hierin in de huid van de jonge burgemeester Nick Wasicsko, die besluit tweehonderd woningen voor mensen met een laag inkomen te laten plaatsen in een rijke, witte wijk. Het project zet de verhoudingen op scherp en verdeelt de stad in twee kampen. Naast Isaac spelen ook andere topacteurs als Winona Ryder (Stranger Things) en Catherine Keener (Get Out) mee. De serie ontvangt op IMDb een dikke 8 en is daarmee erg geliefd.

Bekijk direct Show Me A Hero op HBO Max

4. The Patient (serie, 1 seizoen) – Disney+

Steve Carell (The Office) schittert in een gloednieuwe serie op Disney+. The Patient draait om een psychotherapeut die vastgehouden wordt door een seriemoordenaar. Het doel is hem te helpen zijn moorddadige driften te bedwingen, maar dan steken ook de onderdrukte problemen van de therapeut zelf de kop op. Wat volgt is een psychologisch kat-en-muisspel.

Bekijk direct The Patient op Disney+

3. Echoes (serie, 1 seizoen) – Netflix

In 2022 waren de makers van de populaire serie 13 Reasons Why terug met Echoes. Daarin draait het om twee eeneiige tweelingzussen die regelmatig stiekem van leven wisselen. Als een van de zussen vermist raakt, staat hun hele leven op zijn kop. Beide zussen worden gespeeld door Michelle Monaghan, die je onder meer kunt kennen van Mission: Impossible – Fallout.

Bekijk direct Echoes op Netflix

2. Love In A Bottle (film, 2021) – Disney+

De afgelopen jaren domineerde de coronapandemie ons leven en was daten regelmatig iets wat je deed via Facetime. Hier is de film Love In A Bottle over gemaakt, met de Nederlandse actrice Hannah Hoeksta in de hoofdrol. Als zij op het vliegveld vluchtig in contact komt met Miles weet ze zeker dat ze hem beter wil leren kennen. Maar omdat ze allebei gedwongen in quarantaine zitten, zijn ze aangewezen op hun beeldschermen om contact te onderhouden. Lukt het om op deze manier een relatie op te bouwen? En hoe levensvatbaar is die dan als het net zo goed een fantasie had kunnen zijn?

Bekijk direct Love In A Bottle op Disney+

1. Papillon (film, 2017) – HBO Max

De laatste aanrader is de waargebeurde film Papillon. Charlie Hunnam speelt hierin de hoofdrol en hij is Henri Charrière, een jonge man die in de gevangenis terechtkomt na een onterechte veroordeling voor moord. Na een ontsnappingspoging wordt hij overgeplaatst naar Île du Diable, ook wel Duivelseiland. Nog nooit wist iemand hier te ontsnappen, maar met de hulp van de eigenzinnige oplichter Louis Dega (Rami Malek) moet het misschien wel lukken.

Bekijk direct Papillon op HBO Max

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties