5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 17 van 2023)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 17 van 2023)

Als je eenmaal een aantal series en films op je radar hebt staan, dan is het lekker kijken naar de welbekende streamingdiensten. Een onrustig gevoel krijg je wel als je even het goed hebt dat je alles hebt gekeken en je niet weet aan welke serie je moet beginnen. Je tijd is schaars, dus het moet wel een schot in de roos zijn.

En zo'n serie of film is er zeker, want heel veel is in het archief terecht gekomen en de streamingdiensten schreeuwen alleen dat ze nieuwe series hebben of dat er een nieuw seizoen onderweg is. Streamwijzer zet daarom elke week een aantal verborgen parels op een rij, zodat je toch gelijk aan een goede serie of film kunt beginnen. Een polletje om te vragen is daarom niet nodig, want het antwoord daarop is 'ja'.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 17 van 2023)

5. The English (serie, 1 seizoen) – Disney+

The English is een gloednieuwe westernserie die je volgens kijkers en critici écht niet mag missen. Zo ging de titel er al met een aantal prijsnominaties vandoor en belonen IMDb-stemmers hem met een dikke 7,9. Een absolute aanrader dus. Het draait allemaal om Cornelia Locke (Emily Blunt), een jonge Britse vrouw die in 1890 door het wilde westen van de Verenigde Staten reist terwijl ze zoekt naar de man die haar zoon doodde. Ze zint op wraak, maar om dat te krijgen zal ze eerst een paar levensgevaarlijke obstakels moeten overwinnen.

Bekijk direct The English op Disney+ 🤠

4. Vicky Cristina Barcelona (film, 2008) – HBO Max

Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Penélope Cruz én Javies Bardem. Als we de cast van Vicky Cristina Barcelona opsommen, begrijp je wel waarom je deze film eigenlijk niet mag overslaan. De topacteurs storten zich op een verhaal over de Amerikaanse hartsvriendinnen Cristina en Vicky, die samen naar Barcelona reizen en daar de Spaanse schilder Juan Antonio ontmoeten. Terwijl de eerste in een hartstochtelijke affaire verzeild raakt, begint de tweede over steeds meer dingen te twijfelen. En dan is er ook nog Juan Antonio’s ex-vrouw Maria Elena. Drama!

Bekijk direct Vicky Cristina Barcelona op HBO Max 🇪🇸

3. The Good Mothers (serie, 1 seizoen) – Disney+

True crime-fan? The Good Mothers is een gloednieuwe serie die onlangs op Disney+ verschenen is en een verbluffend, waargebeurd verhaal vertelt. Het draait om drie vrouwen die al jaren onderdrukt worden door de ‘Ndrangheta-maffia in Sicilië en er helemaal klaar mee zijn. Ze besluiten hun families los te maken van de onderwereld, maar om dat te doen moeten ze wel een van de meest gevaarlijke imperiums ter wereld trotseren. Ze slaan hiervoor de handen ineen met openbaar aanklager Anna Colace. De serie werd gemaakt door de scriptschrijver van The Last Kingdom (Stephen Butchard) en de regisseur van The Crown (Julian Jarrold), dus dat belooft veel goeds.

Bekijk direct The Good Mothers op Disney+ 🇮🇹

2. In The Heights (film, 2021) – HBO Max

In The Heights volgt verschillende personages uit de New Yorkse buurt Washington Heights die dromen van een beter leven. Deze film kijk je niet voor de diepgang, maar om even heerlijk te genieten van de sprankelende, vrolijke sfeer en de feelgood vibes. De musical waarop dit gebaseerd werd sleepte prijs na prijs in de wacht en ook de film zelf werd door kijkers en critici zeer enthousiast ontvangen. De hoofdrollen worden vertolkt door Anthony Ramos (Hamilton), Corey Hawkins (Kong: Skull Island) en Melissa Barrera (Scream).

Bekijk direct In The Heights op HBO Max 😍

1. Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now (film, 2023) – Netflix

Singer-songwriter Lewis Capaldi is de laatste jaren niet uit de muziekwereld weg te denken. Met liedjes als Someone You Loved, Before You Go en Forget Me scoort hij hit na hit. Tijd voor Netflix om zijn leven in een documentaire te gieten. In Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now leren we de Schotse zanger van een hele andere kant kennen. Netflix zelf heeft dit eerder al een van hun meest kwetsbare en authentieke documentaires ooit genoemd.

Bekijk direct Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now op Netflix 🎤

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties