Zo creëer je de meest opvallende flyer van iedereen

Zo creëer je de meest opvallende flyer van iedereen

Zoek jij manieren om jouw business te promoten? Waarschijnlijk heb je dan al aan verschillende online middelen gedacht, maar ook offline drukwerk zoals de inzet van flyers kan een waardevolle aanvulling zijn op jouw marketingstrategie. Maar het ontwerpen van een goede flyer is een kunst op zich. Hieronder geven we enkele tips hoe jij jouw flyer het beste kunt ontwerpen, zodat jouw boodschap duidelijk overkomt en opvalt tussen de rest!

Stem af op jouw doelgroep

Voordat je start met het maken van een te gek ontwerp is het belangrijk om jouw doelgroep te bepalen en te achterhalen wat hen interesseert. Je wilt natuurlijk dat het ontwerp van jouw nieuwe flyer aansluit op de smaak en behoeften van deze mensen, anders is jouw boodschap nauwelijks effectief.

Wil je bijvoorbeeld een jonge doelgroep aanspreken, dan moet je ontwerp wel een beetje modern en trendy zijn. Voor een oudere doelgroep wil je juist dat het geheel overzichtelijk is en niet te veel afleiding in het ontwerp is, waardoor het geheel minder duidelijk te lezen is.

Denk hier dus goed over na voordat je een ontwerp gaat maken. Vervolgens kun je zelf jouw ontwerp creëren in een online ontwerptool, bijvoorbeeld via: https://www.drukland.be/drukken/flyers. Ook kun je vooraf jouw bestand ontwerpen en deze vervolgens uploaden tijdens het bestellen van jouw flyer.

Val op met eenvoud

Als je denkt aan visuele aspecten, denk je wellicht aan heel veel felle kleuren, gekke vormen of een druk ontwerp. Echter is ‘eenvoud’ een van de belangrijkste principes van flyerontwerp. Je wilt dat mensen jouw ontwerp of boodschap onthouden, dus wees duidelijk met korte, krachtige zinnen en vermijd te veel tekst.

Focus bijvoorbeeld op de belangrijkste informatie die je wilt overbrengen zoals de datum, tijd of locatie van een evenement, voordelen van jouw product of dienst en vergeet natuurlijk niet jouw logo of bedrijfsnaam te noemen.

Trek de aandacht met visuele hiërarchie

Visuele hiërarchie? Dit is het toepassen van verschillende lettergroottes, kleuren en lay-out elementen zodat je belangrijke informatie kunt benadrukken en de lezer leidt door de inhoud van de flyer. Je wilt natuurlijk dat iemand in de juiste volgorde jouw boodschap tot zich neemt en niet wordt afgeleid door verschillende elementen die visueel evenveel aandacht trekken.

Een duidelijke volgorde in deze hiërarchie is daarom essentieel om de aandacht van iemand te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het benadrukken van informatie door middel van koppen, subkoppen of een call-to-action knop. Een ontwerp zonder visuele hiërarchie is een stuk lastiger te lezen en wordt daardoor minder goed onthouden. Door aan te sturen op een call to action kun je tevens meten hoe effectief jouw boodschap is. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat jouw design aanzet tot een bepaalde actie.

Kleuren, afbeeldingen en typografie

Bij het bepalen van de visuele hiërarchie spelen ook kleurgebruik, afbeeldingen en de typografie van de tekst een belangrijke rol. Met de juiste inzet kun je hiermee emoties en reacties oproepen bij de lezer. Let er hierbij wel op dat je opvalt zonder schreeuwerig te zijn. Kies liever kleuren die aansluiten bij jouw huisstijl dan hele afwijkende kleuren die je anders nooit gebruikt.

Een duidelijke typografie is ook belangrijk om niet te veel af te leiden van de boodschap die je wilt overbrengen. Zo kan een lettertype met allerlei krullen enorm afleiden van de tekst die er staat. Ook als de typografie te klein wordt weergegeven, is het een stuk lastiger om in één oogopslag jouw boodschap te lezen. Zorg er dus voor dat dit al vanaf een afstandje duidelijk is, maak het de lezer niet te moeilijk.

Test jouw flyer ontwerp

Voordat je jouw definitieve ontwerp in grote getalen gaat afdrukken, kun je verschillende ontwerpen ook A/B-testen of feedback vragen aan vrienden, familie of collega’s. Met deze respons kun je bepalen welk design het meest effectief is. Je kunt dit maar beter zeker weten voordat je straks met 1000 flyers zit die niet werken. Wees creatief, experimenteer met verschillende elementen en wees dus niet bang om buiten gebaande paden te denken. Zo kun jij jouw flyer marketing tot een succes maken!

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Monica Geuze vertelt over stalker die haar berichten stuurt uit inrichting

Hoge Bomen vangen veel wind en soms zit daar wind tussen waar je eigenlijk helemaal niets mee te maken wilt hebben. Wij kunne...

Voorronde van de Miss Polen verkiezing is nog wel leuk om naar te kijken

Missverkiezingen, in deze woke tijd zijn er mensen die dat achterhaald en seksistisch vinden. Anderen vinden weer dat er te v...

Baby ziet voor het eerst iemand met een baard

Baby Griffin is 6 weken oud en heeft nog nooit iemand met een baard gezien. Tot dit moment en dan moet Griffin toch even goed...

Binnenvaartschepen geven elkaar een frontale kus op de Waal

Je zou denken dat de Waal in Nijmegen wel breed genoeg is om twee schepen te laten passeren, maar soms lukt dat niet. En dat...

Enzo Knol maakt video dat baby nog niet is geboren na nieuwsbericht dat baby al wel is geboren

Enzo Knol heeft niet echt zijn week, terwijl er wel echt geluk voor hem en zijn vriendin Myron Koops staat te wachten, want M...

Lees meer