Voor jongeren is het gebruik van coke net zo normaal als het drinken van een biertje

Voor jongeren is het gebruik van coke net zo normaal als het drinken van een biertje

Jongeren werken door de weeks keihard en het weekend is echt van hen. Sterker nog, jongeren balen in het weekend dat ze in het digitale tijdperk leven, want soms gaan er beelden rond van mensen die zeker het een en ander aan pillen en poedertjes hebben gekocht bij de plaatselijke nachtapotheker.

En dat geldt ook voor de drugs cocaine. Niet alleen groot op Urk of in Volendam, maar sleutelpuntjes gaan regelmatig rond op feestjes en in de badkamer wordt vaker een lijntje gedaan dan een boodschap nummer 1 of 2. Ruim een kwart van de jongeren neemt inmiddels weleens een lijntje. Voor jongeren schijnt het poederen van je neus met Pablo's witte poeder net zo normaal te zijn als het drinken van een biertje.

India van Nieuwskamer heeft er onderzoek naar gedaan waarom jongeren het steeds normaler vinden om coke te gebruiken. Bij sommige jongeren is het zelfs niet eens meer de vraag óf er gebruikt gaat worden, maar wanneer. Er lijken verschillende redenen achter te zitten: ‘gewoon, om je iets lekkerder te voelen’, of heftiger: ‘zodat ik geen last meer heb van dat incomplete gevoel.’

Meer items van Nieuwskamer bekijk je op hun Youtube kanaal en om helemaal niets te missen volg je Nieuwskamer op Instagram.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties