Verjaardagsfeestje van Amalia was lit: Coronaregels ruim overschreden

Verjaardagsfeestje van Amalia was lit: Coronaregels ruim overschreden

De Oranjes hebben zelf nogal moeite met de coronaregels. Zo was het Willy die vorig jaar oktober wel dacht naar Griekenland op vakantie te kunnen gaan, terwijl zijn 'onderdanen' thuis moesten blijven. Maar nu blijkt ook dat de verjaardag van Prinses Amalia vorige week is uitgedraaid op een goed bezocht feest, waarbij de corona-groepsgrootte ruimschoots is overschreden.

Het gaat om een verjaardagsfeestje afgelopen zaterdag in het park achter paleis Huis ten Bosch, dat volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) 'op het laatste moment' zou zijn georganiseerd nadat festiviteiten die eerder gepland waren in het paleir waren geannuleerd vanwege corona.

De RVD laat weten dat het gaat om Amalia's 18 jarige verjaardag, een belangrijk moment in haar leven. Alle gasten is gevraagd een test af te te nemen en iedereen was gevaccineerd. Ook werd er gepaste afstand in acht genomen.

Maar... volgens bronnen waren er zo'n 100 man aanwezig op het feest. De RVD houdt het op 21 uitnodigingen, waar niet iedereen bij zou zijn komen opdagen. En het advies van het kabinet om slechts vier personen per dag te ontvangen gold ook afgelopen week rond de verjaardag van de prinses.

De koning heeft bij premier Mark Rutte opgebiecht dat het bij nader inzien niet goed was om dit zo te organiseren. We kunnen ons dus opmaken voor een videoboodschap van Willy en Amalia of een heerlijke parodie van LuckyTV.

Toespraak Amalia Raad van State

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties