Verdachte schietpartijen in Rotterdam mishandelde al eerder een konijn

Verdachte schietpartijen in Rotterdam mishandelde al eerder een konijn

Er komt nu toch wel meer naar buiten over de 32-jarige Rotterdammer die donderdag is opgepakt voor de schietpartijen in Rotterdam. Zo is de man een student geneeskunde die in december 2021 werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn eigen konijn. De man heeft daarvoor een taakstraf van 40 uur gekregen.

De man werd destijds aangehouden, omdat zijn buurvrouw hem had aangegeven. Dezelfde buurvrouw, die nu bijna twee jaar later, samen met haar dochter is doodgeschoten. De politie wil dit niet bevestigen noch ontkennen, maar doet wel onderzoek in deze richting. Op social media gaat deze theorie ook rond, want omdat hij een strafblad heeft zou hij zijn studie medicijnen niet hebben kunnen afronden.

Het Openbaar Ministerie wil alleen zeggen dat de verdachte een bekende van de politie is. De man mishandelde het dier onder invloed van een liter sterke drank. Hij schopte het konijn en legde een baksteen op het dier. Een dierenarts maakte noodgedwongen een einde aan het leven van het konijn.

De man verklaarde bij de politierechter dat hij in augustus van dat jaar thuiskwam in Delfshaven en een fles sterke drank en biertjes dronk. Daarna zou hij in een psychose zijn beland. De buurvrouw zag hoe hij het konijn mishandelde en belde de politie. De Rotterdammer werd ook verdacht van het neerschieten van een duif met een kruisboog. Ondanks een getuigenverklaring sprak de rechter hem hiervan vrij. De dader heeft een brief van het OM aan het Eramus MC online gezet.

Beelden dader opgepakt bij Erasmus MC in Rotterdam

Beelden uit Rotterdam die rondgaan op social media na schietpartij Erasmus MC

Explosie op plaats eerste schietpartij in Rotterdam

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties