Rotterdam is net Chicago: Twee gewonden bij schietpartijen in woning en leslokaal Erasmus MC

Rotterdam is net Chicago: Twee gewonden bij schietpartijen in woning en leslokaal Erasmus MC

Rotterdam is op dit moment even niet de veiligste plek om te zijn en dat heeft natuurlijk te maken met alle explosies die er 's nachts en nu zelfs overdag zijn, maar er is nu ook weer wat heftigs aan de hand. Zo horen de mensen in het centrum van Rotterdam alleen maar sirenes en dat heeft te maken dat er twee mensen gewond zijn geraakt bij verschillende schietincidenten. Een daarvan vond plaats in een lokaal van het Erasmus Medisch Centrum en een ander in een woning. De dader is op de vlucht.

Het schietincident in de woning vond plaats aan de Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. Het Erasmus Medisch Centrum is daar in de buurt.

De politie meldt dat een dader is gevlucht in gevechtskleding. Hij vluchtte mogelijk met een motor. Hij heeft zwart haar, is midden twintig en heeft een vuurwapen. Onduidelijk is of hij betrokken was bij beide schietincidenten. Andere berichten zeggen weer dat de dader nog in het Erasmus MC gebouw is.

Arrestatieteams zijn het Erasmus MC in zijn gerend. Mensen in de school zouden naar buiten gerend zijn. Wat er nog gaande is in het gebouw, is onduidelijk.

Mensen voor het gebouw hebben aan Rijnmond weten dat er op de vierde etage geschoten is. Politieagenten zouden alle kantoren in het gebouw doorzoeken.

Mocht je foto's of video's hebben. Stuur deze dan naar ons toe via WhatsApp op nummer 06 590 590 72.

Beelden man opgepakt bij Erasmus MC in Rotterdam

De verdachte van de schietincidenten is opgepakt, meldt de politie Rotterdam. Het gaat om een 32-jarige inwoner van de stad. "Zijn mogelijke rol en betrokkenheid bij de schietincidenten wordt onderzocht", meldt de politie. Hij werd aangehouden op het helikopterplatform van ziekenhuis Erasmus MC, waar het tweede schietincident was.

Live meekijken naar het plein voor het Erasmus MC

Beelden uit Rotterdam die rondgaan op social media na schietpartij Erasmus MC

Explosie op plaats eerste schietpartij in Rotterdam

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties