Veel mensen willen zich verkleden als Jeffrey Dahmer tijdens Halloween

Veel mensen willen zich verkleden als Jeffrey Dahmer tijdens Halloween

We zitten in de periode voor Halloween, want deze feestdag die in Nederland ook steeds populairder vier wordt officieel op maandag 31 oktober gehouden. En met behulp van Google is er aan de hand van het zoekgedrag te voorspellen welke Halloween kostuums de boventoon gaan voeren in Nederland.

De top-vijf kostuums bestaat naast piraten en Spider-Man uit outfits van de duivel, filmpersonage Harley Quinn en een vampier. Ook andere traditionele outfits als een heks of een skelet staan hoog genoteerd in de top-30 van meest gezochte Halloween kleding.

Infographic via Seeders
Infographic via Seeders

Netflix heeft grote invloed

Vorige jaar was Squid Game rond Halloween een enorme hype, maar de Netflix-serie is dit haar flink gedaald in de zoekopdrachten. Wel heeft Netflix dit jaar weer een grote invloed op de keuzes van Nederlanders als het gaat om Halloween kostuums. Zo zijn de Netflix Originals als Peaky Blinders, Casa de Papel en Stranger Things ook in de top-30 terug te vinden.

Veel mensen willen zich verkleden als Jeffrey Dahmer

Wat Squid Game vorig jaar was, is moordenaar Jeffrey Dahmer nu. De veelbesproken Netflix hit kan dit jaar het beeld bij Halloween gaan bepalen. In de zoekopdrachten is terug te zien dat Nederland nieuwsgierig is naar de mogelijkheden om verkleed te gaan als Dahmer. Dit zorgt overigens op social media wel voor verbaasde reacties. Zo vinden mensen dat een moordenaar niet op deze manier een podium moet krijgen en dat het respectloos is voor de nabestaanden. Verkoopsite eBay besloot vorige week al te stoppen met het verkopen van Halloween kostuums die zijn geïnspireerd door Dahmer. Maar wie een beetje zoekt kan nog steeds een pruik, brilletje en oranje jumpsuite kopen. En sommige ouders vinden het een goed idee om hun kind als seriemoordenaar te verkleden.

Via Twitter
Via Twitter
Via Twitter
Via Twitter
Via Twitter
Via Twitter

Typisch Nederlands: Gierig met Halloween

Wat opvalt is dat Nederlanders op zoek zijn naar nieuwe kostuums, maar er liever niet teveel geld aan uit willen geven. De term ‘Goedkoop Halloween kostuum’ maakt een snelle stijging door vanaf september. Men lijkt de outfits steeds meer te willen opfleuren met schmink en make up. De zoekterm ‘Make up halloween' heeft een stijging van 46% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. ‘Schmink Halloween’ kent zelf een plus van 85%.

Mooie Halloween outfits tijdens Fillipijnse Sparkle Spell Halloween party

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties