Treinongeluk bij Voorschoten: Zeker één dode en negentien mensen naar het ziekenhuis

Treinongeluk bij Voorschoten: Zeker één dode en negentien mensen naar het ziekenhuis

Een personentrein is in de nacht van maandag op dinsdag op bouwmaterieel gebotst in het Zuid-Hollandse Voorschoten. Mogelijk stond er een kraan op wielen op het spoor. Bij het ongeluk is zeker één dode gevallen. Ook zijn negentien mensen zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Aan boord van de ontspoorde nachttrein bevonden zich zo'n vijftig passagiers. De gewonde personen zijn door de hulpdiensten uit de treinstellen gehaald. Twintig mensen raakten lichtgewond en werden ter plekke behandeld. Zij worden volgens Veiligheidsregio Hollands Midden opgevangen in omliggende woningen.

Door de botsing zijn de voorste twee treinstellen in een weiland terechtgekomen. Het derde treinstel staat schuin op het spoor. In het achterste gedeelte van de trein brak brand uit, maar die is inmiddels geblust.

Passagier maakt beelden vanuit de trein

Een van de passagiers in de nachttrein was Anwar Akrouh (20). Hij zat in de tweede klasse op een loungebank toen het ongeluk gebeurde, en maakte deze beelden.

"Het leek wel een film, het licht viel uit, het werd donker, mensen probeerden uit de trein te komen. Ik zag drie gewonden. Iemand schreeuwde, dat was de machinist. Ik heb ook iemand geholpen die erg veel pijn had. We belden 112, de hulpdiensten waren er na 10 minuten. Het was enorm intens, Heel lieve omwonenden hebben ons geholpen, heel veel dank daarvoor." Intussen is Anwar Akrouh weer thuis.

Treinontsporing in Voorschoten bij daglicht

De ontspoorde trein van boven gezien

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties