Tien, ten, zehn, dix, dieci: Verstappen schrijft geschiedenis met winst GP Italie, 10 overwinningen op een rij

Tien, ten, zehn, dix, dieci: Verstappen schrijft geschiedenis met winst GP Italie, 10 overwinningen op een rij

De machine Max Verstappen is dit seizoen gelukkig nog niet gestopt, want vanmiddag is Max Verstappen als eerste over de finish van de Grand Prix van Italie gekomen. Het land ook waar iedereen voor Ferrari is en deze fans de rest van de dag boe kunnen roepen als Max in beeld is. Is dat boeiend? Zeker niet als je deze wedstrijd bekijkt met een oranje bril.

En Max Verstappen heeft met deze overwinning geschiedenis geschreven, want het was namelijk zijn tiende overwinning op rij. Een recordreeks dus. De negende overwinning op een rij behaalde hij vorige week zondag in Zandvoort en deze moest hij delen met Sebastian Vetten. Nu mag Super Max zichzelf recordhouder noemen.

De recordreeks begon met de Grand Prix van Miami op 7 mei en ging langs Monaco, Spanje, Canada, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, België, Nederland en Italië. De volgende GP is Singapore over twee weken en daar kan Verstappen eventueel de recordreeks naar 11 uitbreiden.

Het was een dubbelzege voor Red Bull, dat zoals verwacht een snellere auto had dan Ferrari. Sergio Pérez werkte zich vanaf de vijfde startpositie naar plek twee op de streep. De thuisfans kregen wel een coureur op het podium, namelijk Sainz.

Max Verstappen komt Carlos Sainz niet voorbij

Ferrari coureurs in gevecht met elkaar

Max Verstappen wint de Grand Prix van Italië

Max Verstappen wint tien races op een rij

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties