Thierry Baudet vs non-binaire Bram in jongerendebat: "Wat is non-binair?"

Thierry Baudet vs non-binaire Bram in jongerendebat: "Wat is non-binair?"

NOS op 3 heeft gisteren zes jongeren tegenover de twee lijsttrekkers Thierry Baudet (FVD) en Rob Jetten (D66) gezet in een jongerendebat. De twee politici gingen met de jongere generatie het gesprek aan over thema's zoals bijvoorbeeld wonen en onderwijs. Later volgde er een open vragenronde en een fragment uit deze vragenronde gaat vandaag viraal.

Dat is het fragment waarin de discussie is te zien tussen Baudet en de non-binaire Bram (24). Bram vertelt over de haatreacties en doodsbedreigingen die hij krijgt op social media en hij vraagt of de partij van Baudet, Forum voor Democratie, zich verantwoordelijk voelt voor deze reacties die Bram krijgt. Baudet vraagt "Wat is non-binair?", waarna Bram hem Google adviseert. Later legt hij uit dat non-binair is dat iemand geen keuze heeft gemaakt in de genderidentiteit man of vrouw.

Baudet vraagt daarop of Bram een man of een vrouw is en Bram reageert day hij non-binair is. "Maar hoe kan dat nou?”, reageert Baudet op dat antwoord.

Baudet gelooft niet dat er meer dan twee geslachten zijn, hij zegt dat Bram iets is wat volgens hem helemaal niet bestaat. Bram benadrukt dat intersekse mensen bestaan. Baudet vindt dat er niet gepropageerd moet worden op scholen over dit thema. Verder wenst hij Bram het beste toe. Via.

Het hele debat

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties