Thierry Baudet keihard met paraplu op hoofd geslagen in Belgie

Thierry Baudet keihard met paraplu op hoofd geslagen in Belgie

Thierry Baudet gaf donderdagavond een lezing bij een conservatieve studentenvereniging van UGent in Belgie, maar het begin was wat Baudet zelf noemt "gewoon verschrikkelijk". Hij werd namelijk keihard met een paraplu op zijn hoofd geslagen.

Op het moment dat Thierry Baudet aankwam bij de UGent voor de lezing, kreeg hij van een onbekende man een klap in het gezicht met een opvouwbare paraplu.

De aanvaller riep leuzen in het Russisch gericht tegen de Russische president Vladimir Poetin. Daarop werd de man tegen de grond gewerkt door de aanwezige politie en zit nu vast.

Baudet kon de lezing op de universiteit gewoon geven, maar wel met een enorme bult op zijn hoofd. De lezing zou eerst niet doorgaan, want de Belgische studentenvereniging KVHV kreeg kritiek vanwege de pro Rusland-standpunten die Baudet hanteert. De studentenvereniging ging naar de Raad van State en deze oordeelde dat er voldoende maatregelen waren getroffen en de veiligheid gegarandeerd kon worden, dus moet de universiteit het evenement toestaan. En niemand kijkt er in 2023 eigenlijk van op dat zoiets kan gebeuren...

Thierry Baudet op hoofd geslagen in Gent

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties