Sylvana Simons wordt woest bij debat gebeurtenissen in Staphorst en loopt Tweede Kamer uit

Sylvana Simons wordt woest bij debat gebeurtenissen in Staphorst en loopt Tweede Kamer uit

De intocht van Sinterklaas in Staphorst is er wel eentje die de boeken in kan. Niet omdat het zo gezellig was, maar omdat demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en tegenstanders van die beweging het met elkaar aan de stok kregen. En op zijn zachtst gezegd zijn de KOZP demonstranten keihard aangepakt en hebben doodsangsten uitgezeten.

Kun je jezelf ook afvragen waarom je perce daar wilt demonstreren, want het is ook makkelijk uit te leggen als provocatie en als je de beelden eens goed bekijkt, dan zie je inderdaad dat er maar heel weinig agenten op de been zijn.

De gebeurtenissen werden natuurlijk besproken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Sylvana Simons schoot dinsdag uit haar slof, want ze dat minister van Justitie & Veiligheid Dilan Yesilgöz niet snel genoeg doorpakt in de aanpak het het geweld.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer, over de anti-Zwarte Piet-demonstranten die in Staphorst enorm uit de hand is gelopen, schiet Kamerlid Sylvana Simons uit haar slof. Ze vindt dat minister van Justitie & Veiligheid Dilan Yesilgöz niet snel genoeg doorpakt in de aanpak het het geweld. Op een gegeven moment raakt mevrouw Simons 'geirriteerd'.

Minister van Justitie & Veiligheid Dilan Yesilgöz op haart beurt gaf aan dat ze niet haar agenten uit laat maken voor racisten en die doelbewust mensen in elkaar slaan. Daarop liep Sylvana Simons de Tweede Kamer uit.

Gezelligheid in Staphorst: Paarse Polo bekogeld met eieren

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties