Gezelligheid in Staphorst: Paarse Polo bekogeld met eieren

Gezelligheid in Staphorst: Paarse Polo bekogeld met eieren

Het was vandaag aan het begin van de middag erg gezellig in de Overijsselse plaats Staphorst. Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en tegenstanders van die beweging kregen het met elkaar aan de stok op verschillende toegangswegen naar Staphorst. De ME is op meerdere plekken aanwezig geweest en rond 15.30 uur was het weer rustig op het 'kinderfeestje' in Staphorst.

Op de A28 stonden honderden tegendemonstranten die auto's tegenhielden. Sommigen van hen waren verkleed als traditionele zwarte piet. Een voertuig met KOZP-betogers werd bekogeld met eieren. En dat is duidelijk te zien op deze beelden.

Demonstratie afgeblazen vanwege veiligheid

KOZP zou zaterdag demonstreren in Staphorst, maar die demonstratie werd kort van tevoren door de gemeente verboden. De gemeente nam dat besluit in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Door de onrust in en rondom Staphorst waren er geen politiemensen meer beschikbaar, waardoor de gemeente de veiligheid voor bezoekers van het feest en de demonstranten niet kon garanderen. Het feest rond de sinterklaasintocht op het Marktplein ging gewoon door. Hopelijk hebben de kinderen niets gemerkt van deze onzin. Beelden via.

Grimmige sfeer bij sinterklaasintocht Staphorst: demonstratie afgelast, ME moet ingrijpen

Agressie en chaos bij Sinterklaas-intocht Staphorst!

Demonstranten bekogeld met eieren bij intocht in Zaandam

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties