Sanil B. krijgt zeven jaar voor doodschoppen van Carlo Heuvelman op Mallorca

Sanil B. krijgt zeven jaar voor doodschoppen van Carlo Heuvelman op Mallorca

De rechtbank in Lelystad veroordeelt Sanil B. tot zeven jaar cel voor het doodschoppen van de 27-jarige Carlo Heuvelman op Mallorca in juli 2021. De rechter acht bewezen dat hoofdverdachte Sanil tegen het hoofd van Carlo heeft getrapt. Bij de andere twee hoofdverdachten, Mees T. en Hein B., is daarvoor te weinig bewijs. Toch krijgen zij ook celstraffen.

De rechter oordeelt dat Sanil heeft gezegd dat hij niet dronken was en dat hij dus bewust op Carlo heeft ingeschopt. Ook neemt de rechtbank het Sanil kwalijk dat hij steevast blijft ontkennen.

Volgens de rechtbank was er sprake van een nauwe en bewuste samenwerking gericht op de dood van Carlo. Dat Sanil Carlo schopte, staat vast, zegt de rechtbank. Er moet tenminste ook één andere verdachte bij de dood van Carlo betrokken zijn, maar wie dat is kan niet worden vastgesteld. Daarmee worden de andere twee hoofdverdachten, Hein B. en Mees T,. vrijgesproken van doodslag, aldus de rechtbank. Zij worden wel veroordeeld voor andere vormen van geweld.

Mees T. heeft die nacht meerdere mensen hard geslagen. Eén iemand had zelfs een gebroken neus. Omdat niet bewezen kan worden dat hij betrokken is bij de dood van Carlo Heuvelman valt zijn straf lager uit van de 8 jaar die was geéist: 30 maanden cel. Datzelfde geldt voor Hein B.: 30 maanden cel. Ook tegen hem was 8 jaar geëist.

Er waren die gewelddadige nacht in juli 2021 diverse vechtpartijen waar de groep Hilversumse verdachten bij betrokken was. Daan, Kaan, Sanil, Mees, Lars en Lucas zijn volgens de rechter ook betrokken bij de mishandeling van een ander slachtoffer: Bram. Er is voortdurend fors geweld geweest tegen Bram, ook toen hij op de grond lag. De klappen en schoppen kwamen van alle kanten. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn. Er was een aanmerkelijke kans dat hij zou overlijden. Daan, Kaan, Mees en Sanil worden daarmee ook veroordeeld voor poging doodslag op Bram.

Hein en Sanil worden daarnaast ook veroordeeld voor poging doodslag op een ander slachtoffer: Javier. Dat gebeurde bij de vechtpartij met de groep van Carlo.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties