Russen proberen te ontkomen aan de militaire mobilisatie van Poetin

Russen proberen te ontkomen aan de militaire mobilisatie van Poetin

Het oorspronkelijke Russische plan was om na “een training” even snel een “specials missie” te doen en Oekraïne binnen te vallen en over te nemen. Te beginnen bij de hoofdstad Kiev en dan door te pakken in het oosten en zuidoosten van het land zodat de pro-Russische Oekraïners eindelijk bij Rusland konden horen en Rusland door overname van onder andere Marioepol eindelijk vrije toegang zou krijgen tot het eerder gejatte schiereiland De Krim.

Het liep anders. De invasie is al maanden gaande en Rusland moet inmiddels een deel van de veroverde gebieden alweer inleveren.

Gister kondigde de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie af. Daarmee wil Rusland zich dus klaarmaken voor de volgende stap en zo een 2 miljoen reservisten klaar hebben staan waarvan er al zo een 300.000 opgeroepen worden.

Daar is lang niet iedereen blij mee. Russische luchtvaartmaatschappijen is dan ook verboden om tickets te verkopen aan mannen tussen de 18 en 65 jaar. Al was het gister behoorlijk druk met vluchten vanuit Moskou en St Petersburg. Ook aan de grens tussen Rusland en Finland is het gezellig druk met mensen die geen zin hebben om mee te doen aan Poetin zijn plannen.

Grens tussen Rusland en Finland

Flightradar24

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties