Rappers Ballin30 en Choppa vechten ruzie uit tijdens kickboks gevecht in kooi

Rappers Ballin30 en Choppa vechten ruzie uit tijdens kickboks gevecht in kooi

Zogenaamde hoodfights zijn populair in Amerika, maar worden in Europa ook steeds populairder. Zo hebben we organisaties gezien die ondergrondse gevechten organiseerden, omdat er tijdens de pandemie geen officiële gevechten mochten worden gehouden.

Maar naast georganiseerde hoodfights kunnen deze gevechten ook spontaan plaatsvinden in straten van wijken en buurten. Vaak worden ze gedreven door rivaliteit tussen verschillende groepen of bendes. De hoodfights zijn illegaal en kunnen resulteren in ernstige lichamelijke verwondingen en zelfde dood. Organisatoren van illegale gevechten zijn niet aangesloten bij een organisatie die meer de veiligheid en welzijn van hun vechters moet beschermen.

Op 4 juni stond de unieke kickbokspartij tussen rappers Ballin30 en Choppa op het programma, georganisseerd door Hoodfights Amsterdam. De Vechtsportautoriteit (VA) probeerde eerder een stokje te steken voor dit gevecht en heeft zelfs de burgemeester van de Gemeente Rijswijk ingelicht, maar het gevecht ging toch door op een andere locatie die strict geheim gehouden werd. Sterker nog, mensen konden thuis zelfs live meekijken voor 10 euro per persoon. Dat geeft wel aan hoe populair deze Hoodfights in Nederland zijn en kunnen worden.

Inmiddels heeft het gevecht tussen Ballin30 en Choppa al plaatsgevonden en beelden van het hele gevecht staan op Youtube.

Waarom Ballin30 en Choppa tegenover elkaar in de ring staan

In 2020 verloor Ballin een goede vriend genaamd Risciano alias Mula aan kanker. Ballin zag zijn vriend langzaam achteruit gaan tot de ziekte hem uiteindelijk te veel werd en hij de strijd verloor van zijn verschrikkelijke ziekte. Helaas maakte de spot van vrienden van Choppa op social media de situatie alleen maar erger en Ballin kon dit niet vergeten. Tegelijkertijd werd Ballin30 gearresteerd en zat hij twee jaar in de gevangenis. Na zijn vrijlating bleef het knagen aan hem en hij voelde dat hij iets moest doen.

Hij probeerde de situatie op te lossen door de ring in te gaan met een van de jongens, maar niemand durfde of wilde het aan. Uiteindelijk was het Choppa die de uitdaging aannam, de enige met wie Ballin geen problemen had. Het werd een interessant gevecht tussen Ballin, die op straat heeft leren vechten, en Choppa, die al jaren kickboks ervaring heeft. Het gewicht en ervaring van Choppa gaven hem de overhand en hij won dan ook het gevecht.

Niet raar staan te kijken dus als je binnenkort wat mensen in je plaatselijke park een kooi in ziet stappen om elkaar total loss te beuken. Gaat groot woorden!

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties