Op zwarte lijst komen om nooit meer te vliegen doe je zo: Steward aanvallen met lepel

Op zwarte lijst komen om nooit meer te vliegen doe je zo: Steward aanvallen met lepel

Een passagier die zondag op een vlucht zat van Los Angeles naar Boston, wilde waarschijnlijk op de zwarte lijst komen om nooit meer mee te mogen in een vliegtuig. De man viel in een vliegtuig een steward aan met een afgebroken lepel. Vlak daarvoor probeerde de man een nooduitgang in het toestel te openen, want hij was ervan overtuigd dat de steward hem wilde vermoorden.

Ongeveer drie kwartier voor de landing van het vliegtuig kreeg de bemanning in de cockpit het signaal binnen dat er een deur ontgrendeld was. Het cabinepersoneel vermoedde dat de bewuste passagier hier achter zat, omdat zij hem even daarvoor bij de deur hadden gezien. De man werd daarop aangesproken, maar was niet voor rede vatbaar.

De verdachte vroeg of er camera's in het vliegtuig aanwezig waren en viel een steward aan met een afgebroken metalen lepel. Daarna werd de man overmeesterd door andere passagiers.

De 33-jarige man, Francisco Severo Torres, is aangehouden. Hij zou het op de steward hebben gemunt die hem aansprak, omdat hij de deur wilde openen.

Torres zou de politie ook hebben verteld dat hij dacht dat een steward hem probeerde te vermoorden. Om dat te voorkomen probeerde hij eerst de steward te vermoorden door hem in zijn nek te steken met een gebroken metalen lepel.

Hij werd door medepassagiers overmeesterd en samen met de cockpitbemanning hielden ze hem in bedwang. De man is in Boston aangeklaagd voor het ontregelen van een vlucht met gebruik van een wapen, maakte het OM daar maandag bekend. Hij kan voor zijn daad een levenslange celstraf krijgen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties