Mannetje van 11 krijgt 'corrigerende tik' nadat hij politieagente bespuugde

Mannetje van 11 krijgt 'corrigerende tik' nadat hij politieagente bespuugde

De 'Victoria Police', het politiekorps van de Australische staat Victoria, is onderverdeeld in een aantal rangen en standen. Zo hebben ze 'police officers', maar ook zogenaamde 'Protective Services Officers' en deze laatste groep mag ook mensen aanhouden.

En dat hebben een paar PSO's, zoals ze ook worden genoemd, dan ook gedaan op 'Australia Day' in de stad Melbourne. Maar over één arrestatie die is vastgelegd op beeld wordt nu nog na gepraat. Het gaat om de arrestatie van een 11-jarige jongen die duidelijk aan het schelden is richting de agenten die hem arresteren. Het gescheld richting de agent scheen racistisch van aard te zijn. Op een gegeven moment spuugt de jongen richting de agente en zij deelt daarop gelijk een 'corrigerende tik' uit.

Er wordt natuurlijk weer gesproken van politiegeweld, maar een commissaris van de politie neemt het oop voor zijn agent. De jongen is 11 jaar en moet weten wat goed of fout is en daarom valt deze klap voor hem in de categorie 'corrigerende tik'. En volgens de norman en waarden van een jaartje of vijf geleden, heeft deze commissaris daar volkomen gelijk in. Voor het spugen kan de jongen ook een aanklacht krijgen, want dit is potentieel heel gevaarlijk.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties