Nederlandse Songfestivalinzending Mia Nicolai wil het liefst niet in Nederland zijn

Nederlandse Songfestivalinzending Mia Nicolai wil het liefst niet in Nederland zijn

Of je nu kijkt naar het Eurovisie Songfestival of niet, het is toch een klein beetje het visitekaartje van Nederland. En omdat jongeren van alles slopen in de welbekende badplaatsen, hebben Nederlanders toch een slechte reputatie van Engeland overgenomen. Dus als we iets aan ons imago kunnen doen, dan moeten we het zeker niet nalaten.

Maar bij het Songfestival kiezen we niet meer het leukste liedje, maar worden bepaalde mensen naar voren geschoven waar mensen buiten de Grachtengordel van Amsterdam waarschijnlijk niets mee hebben.

Bij het komende Eurovisie Songfestival in Liverpool gaan Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland vertegenwoordigen. Wie? Mia Nicolai en Dion Cooper.

Oud-songfestivalwinnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield brachten de twee bij elkaar. Met zijn vieren hebben ze een lied geschreven waarmee ze de jury wisten te overtuigen. Het nummer waarmee ze naar Liverpool zullen afreizen blijft voorlopig nog geheim.

Toch helemaal onervaren is het duo niet. De 26-jarige Mia Nicolai speelt al sinds haar derde viool en piano. Ook heeft ze al twee singles uitgebracht. Dion Cooper (28) speelt al heel lang gitaar en bracht vorig jaar zijn eerste EP uit, Too young too dumb.

Opvallend is wel dat er beelden zijn opgedoken van Mia Nicolai waarin ze uit de doeken doet dat ze eigenlijk helemaal niet in Nederland wil zijn. Moet je dan wel Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival?

De bewuste video van Mia Nicolai

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties